Sarı  " Kendi çocuklarımız yine işsiz kalmaya devam mı edecek ? "

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan ocak ayı olağan meclis toplantısında , başkanlıktan gelen önergelerde tartışmalara sebep olan bir diğer konu da; ekonomist, mimar, tekniker, teknisyen, mühendis ve avukat kadrolarına yapılan atamalar ve bu alanlarda hizmet verecek personellerin net ücretlerinin belirlenmesini kapsayan gündem maddeleri oldu

Sarı  " Kendi çocuklarımız yine işsiz kalmaya devam mı edecek ? "
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2020 - 13:26
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan ocak ayı olağan meclis toplantısında ,
başkanlıktan gelen önergelerde tartışmalara sebep olan bir diğer konu da; ekonomist, mimar, tekniker, teknisyen, mühendis ve avukat kadrolarına yapılan atamalar ve bu alanlarda hizmet verecek personellerin net ücretlerinin belirlenmesini kapsayan gündem maddeleri oldu
CHP’li ve İYİ Parti’li belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın belediye bünyesinde uzun yıllar hizmet veren tecrübeli çalışanların bir bölümünü işten çıkardığını ve bir kısmını da geçici görevle başka illere gönderdiğini hatırlattı.
“Aliağa'da yaşayan ailelerin çocukları olmasına özellikle dikkat ettiniz mi?”
  Gündem maddelerin  görüşülmesinde    söz hakkı alan  İYİ parti  Belediye Meclis Üyesi  Sedat  Sarı,  söyleyeceklerinin 12  ve 19 maddelerin  kapsadığını  belirten Sarı “657 sayılı kanunun 4. maddesinin B bendinde, sözleşmeli personelin hangi durumlarda işe alınacağını tarif ediyor. Orada diyor ki; "Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için Şart Olan, Zaruri Ve İstisnai Hallere Münhasır Olmak Üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde ........... ihdas edilen pozisyonlarda ...... çalıştırılan kamu hizmeti görevlileridir" diye tarif ediyor  
          Buradan yola çıkarak sayın başkan, işe aldığınız bu sekiz personel, yıllık programınızda olan hangi büyük projede hangi kritik görevleri üstlenerek çalışacaklarını bizlere ve kamuoyuna anlatmanız gerekmez mi? Ayrıca, performansını yetersiz görerek işinden ettiğiniz onlarca tecrübeli personelinizin yerine aldığınız bu kişileri seçerken hangi seçme yöntemini kullandınız. Bu seçme kriterlerini merak ediyoruz. Mesela bu kişilerin Aliağa'da yaşayan ailelerin çocukları olmasına özellikle dikkat ettiniz mi? Yoksa, her seçim döneminde işe alımlarda önce Aliağa'nın çocukları tercih edilecek deyip sonrasında başka yörelerden yüzlerce kişiyi işe alıp kendi çocuklarımız yine işsiz kalmaya devam mı edecek?
          Aslında, 3 aralıktaki meclis toplantısında bir konuda uyarıda bulunmuştum. Profesyonel yönetim anlayışında işe göre personel alınır, alacağın personele göre iş ve pozisyon üretilmez demiştim. Gelinen noktada aldığınız bu personellerin hangi kritik görevleri üstleneceğinin sadece bizim değil kanunun da öngörmesine rağmen tarafınızdan açıklanmaması, 3 aralıktaki uyarımın ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Bu çelişkili durumu kamuoyunun taktirine bırakıyorum.
          Bu personellerden meslek odalarının asgari ücret tarifi olanlara bu ücretlerle diğerlerinin ise asgari ücret ile işe başlamalarını, bir yıllık performanslarının takip edilerek, gelecek yıl sözleşme yenileme ve performansına dayalı ücret artışının yeniden ele alınmasını öneriyoruz. “ ifadelerini kullandı .
 
Asgari ücretti eleştirip   Asgari ücretle önerge vermek    “
 
 Belediye Meclis üyesi  Sedat Sarı’nın konuşmasının ardından   Söz hakkı alan CHP’li meclis üyeleri adına grup sözcüsü Av.Hakan Turan   İYİ partinin  Meclis üyeleri gibi kendilerinde  benzer  bir çekincelerini olduğunusöyleyen   Turan” Bizimde benzer çekincelerimiz var yeni   istihdam edilen personel  herhangi bir odaya bağlı veya Meslek odasına bağlı  olmaması sebebiyle   ücretini asgari ücretten belirlenmesini  talep ediyoruz. Bizim önerimizde bu şekildedir. İYİ parti Meclis üyelerinle benzer  şekildedir. “ dedi.
Aliağa Belediye başkanı Serkan   Acar  , CHP’nin  vermiş olduğu önergenin çok ilginç olduğunu, Asgari ücretti eleştirip   Asgari ücretle önerge vermenin  ve   özellikle bunun altını çizdiğini  belirtti.
 Yapılan oylamalarda  CHP’li ve İYİ Parti’li belediye meclis üyeleri, hizmet verecek personelin bir kısmının net ücretlerinin belirtilen rakamların altında, asgari ücret seviyesinde belirlenmesini önerdikleri  teklif kabul edildi.
 Oylama  sonunda CHP  Belediye meclis üyesi  Oğuzhan Özşahin  Söz hakkı aldı. Özşahin” Başkanım Sizler konuyu asgari ücretti tutarıyla ilişkilendirmeye çalışıyorsunuz Fakat  bahsettiğimiz kadroların bir çoğu  Aşağı yukarı hemen hepsi  sizin tarafından işten atılan  yıllardır burada çalışan  burada yaşayan insenler  ait kadrolardı. Birçoğu buradan taşınmak  ve evinin yurdunu  taşıma zorunda kalıyor. Olayı bir de bu taraftan  bakarsanız seviniriz teşekkürler.”
 Belediye Başkanı Serkan Acar  memurların isten atılması söz konusu olmadığını  bu arkadaşların kadrosunun  657  sayılı devlet memuru kadrosuna tabii olduğunu , emekli olanların olduğunu, tekrar tekrar polemiliğe girmek istemediğini   ve memurlardan işten atma   olmadığını belirtmesi üzerine  Özşahin   Dışarıya görevlendirmelerin olduğunu  Kamuoyunun bunun  iyi bildiğini söyledi.
 
Denetim Komisyonu Üyeleri Belirlendi
 
Toplantıda denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri gizli oylama yöntemi ile belirlendi. Buna göre 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonuna; Burhan Kızıl, İbrahim Halil Özer, Yasin Çıvlan, Berkay Aktaş ve Hakan Turan seçildi. Zabıta Memurlarına ise 2020 yılında ödenecek olan aylık maktu mesai ücreti 744 TL olarak belirlendi.