Salonları Kapanan Müzisyenler ,Ekmeğinin Peşindeler

Salonları Kapanan Müzisyenler ,Ekmeğinin Peşindeler
Editör: Aliağa Medya
14 Ocak 2021 - 18:53
Koronavirüs sürecinde en çok etkilenenler arasında olan müzisyenler, düğün salonları ve eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle sokak sokak dolaşarak evde kalanlar için müzik enstrümanları çalıp şarkı söylüyorlar.
Normalde,  eğlence mekanlarında müzik enstrümanları çalıp şarkı söyleyerek geçimini sağlayan Onur Şafak  ve arkadaşları , müziklerini sokak sokak gezerek, evlerinde kalan vatandaşlar için yapmakta buldu.
İzmir’in Aliağa İlçesinde Kurtuluş  Mahallesi'nde oturan çevre sakinleri, müzik sesini duyunca evlerinin penceresinden çıktı. Kimi alkışla tempo tuttu, kimi şarkılara eşlik etti, kimi de o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Öte yandan mahalleli, müzik ziyafetinin ardından çalgıcıları boş çevirmedi. Paraları camlarından aşağı atıp onlara ulaştırarak, teşekkür etti.


Normalde eğlence mekanlarında para müzik yaparak para kazandıklarını söyleyen Onur Şafak “Biz müzisyenler olarak çalışmadığımız için ,mekanlarımız kapandığı için böyle bir güzellik yapıyoruz. İnsanlarda bize bahşiş atıyorlar. Evimizin  rızkını topluyoruz .Çoluk çocuğumuza ekmek getiriyoruz bundan. Kiramızı, elektiriğimizi ,bu yollardan kazanmayı çalışıyoruz dedi.
Mahalle sakinlerinde Adem Yıldırım  müzisyenlerin sosyal  mesafeye uyarak  mahalle sakinlerine güzel anlar yaşattılar. Güzel bir uygulama olduğunu belirtti.