Sağanak ve lodos; Dikili ve Foça'yı etkiledi.

Foca ve Dikili  İlçesi’nde  gece saatlerinde başlayan fırtına etkili oldu Foça İlçesinde   rüzgarın etkisiyle  bazı ağaçlar  devrildi

Editör: Aliağa Medya
24 Aralık 2019 - 01:46
Foca ve Dikili  İlçesi’nde  gece saatlerinde başlayan fırtına etkili oldu

Foça İlçesinde   rüzgarın etkisiyle  bazı ağaçlar  devrildi. Ağaçların devrilmesi  nedeniyle   bazı yollar kısa süreli trafik akışına kapandı.

   Gece geç saatlerde şiddetli  yağmurlu birlikte   başlayan fırtına ilçedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Kent  merkezi ve özellikle Mersinaki bölgesinde yaşlı okaliptüs ve çam ağaçlarının kırılan dalları yolları kapadı. Fevzipaşa mahallesindeki Kırılan okaliptüs dallarından biri  bir evin ikinci kat balkonuna düştü. Bir saat süren yağmur sonrasında sabaha kadar devam eden fırtına da Küçükdeniz sahilindeki bazı kafelerin tenteleri uçtu.  Diğer yandan Büyükdeniz sahilinde şamandıraya bağlı bir fiber tekne battı.

 Dikili ilçesi Candarlı mahallesinde ise esen şiddet rüzgarın etkisiyle baz istasyonu kulübesinde büyük  hasarlara yol  açtı. Dikili ilçe merkezinde  Akşam saatlerinde  yaklaşık 45 dakika  yağan yağmur kent merkezinde trafiğe felç etti. Tıkanan  Kanalizasyon borular  İZSU ekipleri aralıksız çalışarak açtı.

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamada, hem sağanak yağışın hem de lodosun cuma gününe dek etkili olacağı bildirilirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Balıkçılara da, kuvvetli lodos nedeniyle denize açılmamaları uyarısında bulunuldu.