Ravago'da TİS imzalandı

Ravago Petrokimya Holding A.Ş İşyerinde Sürdürülen Toplu İş Sözleşmemiz İmzalandı!

Ravago'da TİS imzalandı
Editör: Aliağa Medya
05 Mayıs 2023 - 11:49
Petrol İş Aliağa  ve Gebze Şubelerin örgütlü olduğu Ravago / Eastchem,Enplast, Tekpol işyerlerinde Ocak ayından bu yana sürdürdükleri toplu iş sözleşme görüşmelerinde  04 Mayıs 2023 günü geç saatlere kadar devam eden görüşmeler sonrasında tarafların anlaşmaya varmasıyla Petrol-iş Sendikası Genel Merkezimizde imzalandı.

Petrol-İş Aliağa ve Gebze Şubeleri  kapsamında bulunan Ravago/Eastchem,Enplast,Tekpol işyerlerinde toplu iş sözleşmesi toplantısında Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Ravago Petrokimya Üretim A.Ş CEO’su Sami Amira, İK Direktörü Eda Akad, İK Müdürü Safiye Aktaş,İK Müdürü Özgün Öztürk, Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı  Hasan Toptan, Şube Başkan Yardımcıları Gökhan Karataş,Coşkun Tiktaş(Mali), Gebze Şube BaşkanıEyüp Akdemir, Gebze Şube Başkan Yardımcıları  Şivan Kırmızıçiçek, Dönmez Aytekin (Mali), Ravago (Aliağa) işyeri baş temsilcisi Taner Er, işyeri temsilcileri Mehmet Yıldız, Akın Damar ve toplu iş sözleşme uzmanı Özgün Çelik Aygün yer aldı.

Gündüz erken saatlerde başlayan görüşmeler sonrasında gece geç saatlerde anlaşmaya varılarak sözleşme bağıtlandı.
Şube Başkanı  Hasan Toptan, Şube Başkan Yardımcıları  Gökhan Karataş, Coşkun Tiktaş (mali), işyeri baş temsilci  Taner Er, işyeri temsilcileri Mehmet Yıldız ve Akın Damar 4-5 Mayıs tarihlerinde vardiyadaki Ravago çalışan  Petrol-iş   üyelerine  açıklamalarda bulundular.

Açıklamada Şube Başkanı Hasan Toptan Ravago çalışanı üyelerimize toplu iş sözleşme toplantısının geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında anlaşmaya varılarak imzalandığını ve ilk altı ay için alınan ücret zammının %45 olduğunu duyurdu.
Başkan Hasan Toptan Petrol-iş   Petrol-iş   üyelerine  yönelik yaptığı konuşmasında öncelik olarak bağıtlanan toplu iş sözleşmesinin tüm Ravago çalışanı üyelerine hayırlı olmasını temenninde bulunarak, sözleşme başından bu yana dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Hasan Toptan konuşmasına devam ederek “Göreve geldiğimiz günden bu yana iyi işler yapacağımıza hep inandık. Eksiklerimiz tabi ki var bunu kabul ediyoruz. Ravago Petrokimya işyerimizde bu dönem önceliğimiz son üç sözleşmedir de hep talep ettiğimiz bir çalışma sistemi vardı. Bu sözleşmemizde bu talebimizi gerçekleştirerek daimî gündüz çalışan işçiler için normal çalışma süresi günde 8, haftada 5 gün ve 40 saattir. Vardiyalı işçiler için normal çalışma süresi haftada 5 gün ortalama 42 saat olarak düzenlenmiştir. Vardiyalı çalışan işçilere her ay sözleşmenin 1.yılında % 3, sözleşmenin 2.yılında ise % 5 vardiya zammı alınmıştır.’ diyerek toplu iş sözleşmesinin içeriğini üyelerimize aktardı.”

Şube Başkanı Toptan ,ücretlerin düşük olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, işçiden de aldıkları güçle Ravago ücretlerinin daha iyi yerlere geleceğine inandığını belirtti. Emeği geçen tüm temsilci, yönetici ve üyelerine teşekkür ederek, sözleşmenin örgüte  hayırlı olmasını temennisinde bulundu.