Ptt Aş Ve Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında İşbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: “Engelsiz e-ticaret için PTT önemli bir rol oynuyor” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı Ahmet Erdem: “Türkiye, tüm dünyaya rol

Ptt Aş Ve Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında İşbirliği
Editör: Aliağa Medya
15 Mayıs 2019 - 11:46
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan:

“Engelsiz e-ticaret için PTT önemli bir rol oynuyor”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı Ahmet Erdem:

“Türkiye, tüm dünyaya rol model durumunda”

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:

“PTT AŞ, ‘hayatı kolaylaştırmak’ ilkesiyle faaliyetlerini sürdürüyor”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç:

“Hayaller Engelsizdir mottosuyla çalışıyoruz”

PTT AŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile e-ticaret işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, Müdürlüğe bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda üretilen ürünler PTT aracılığı ile satışa sunulacak.

PTT AŞ tarafından, engelli bireylerin toplumsal hayata katılmaları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla tedavüle sunulan Engelliler Haftası konulu ek değerli anma pulu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında iş birliği geliştirmek ve yeni iş modelleri kurgulayarak ortak projeler yapmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren kuruluşlarda üretilen ürünler PTT veya iştiraklerinin sahip olduğu e-ticaret platformları üzerinden satışa sunulacak. Bu kapsamda engelli ve yaşlı vatandaşlara katkı sağlanacak.

İşbirliği protokolü ve pul lansmanı toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, PTT AŞ’nin engelli vatandaşların hizmetine sunduğu tüm çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, “PTT tarafından sunulan anma pulu çok kıymetli bir öneme sahip. İki kurumun engelli vatandaşlarımız için önemli işbirlikleri yapacaklarına inanıyorum. Öncelikli olarak başlatılan engelsiz e-ticarete yönelik bu çalışma bizi çok mutlu ediyor” dedi.Dr. Sayan, “Bizlerin görevi engelli vatandaşlarımıza engelleri aşmasında yardımcı olmak, onların umut ve beklentilerini en üst düzeyde yaşatmak. Siyasi iradelerin de en temel görevi bu olmalı. Türkiye olarak bu anlamda şanslı bir ülkeyiz. Engelli vatandaşlara sahip çıkan bir toplumuz” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı Ahmet Erdem ise konuşmasında PTT ile gerçekleştirilen işbirliğinin önemini vurgulayarak, “PTT AŞ tarafından hazırlanan pul ve yapılan işbirliği, engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığı artırmak için önemli bir yere sahip. Bizler de engelli vatandaşlarımızın ayrımcılığa maruz kalmadan hayatın her alından etkin bir şekilde var olmaları için çalışıyoruz. Türkiye, tüm dünyaya rol model durumunda” dedi.

-Türkiye’nin Pratik Aklı

Programa ev sahipliği yapan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT AŞ’nin bir sivil toplum kuruluşu olmamakla birlikte, birçok toplumsal konuda büyük ve köklü kurumlara yakışır bir hassasiyet göstererek, sosyal sorumluluk üstlendiğini belirterek, “PTT farkındalık uyandıracak faaliyetlerde bulunmanın yanı sıra, Türkiye’nin pratik aklı olarak ürün ve hizmetlerini de bu hassasiyet doğrultusunda biçimlendirmeye özen gösteriyor” dedi. PTT AŞ’nin “hayatı kolaylaştırmak” ilkesiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Bozgeyik, şu ifadeleri kullandı:

“Kurumumuz topluma sunduğu ürün ve hizmetlerin istisnasız herkes tarafından erişilebilir ve ulaşılabilir olmasına ayrıca önem vermektedir. PTT AŞ; işitme engelli vatandaşlarımızın da özel müşteri hizmetleri desteğiyle alışveriş yapabilmesi için Engelsiz ePTTAvm.com projesini hayata geçirerek, Türkiye’de bir ilke imza attı. Engelli olmanın bir engel olmadığını, gerçek engelin, yaşamdaki engelleri kaldıracak çözümleri üretebilen bir düşünce, inanç ve anlayıştan yoksun kalmak olduğunu hatırlatmak için tedavüle sunulan anı pulunda görme engellilerin okuma engelini kaldıran Braille alfabesi kullanıldı.”

Konuşmasında “Hayaller Engelsizdir” mottosuyla çalıştıklarını kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, PTT AŞ tarafından hazırlanan anma pulunun da bu kapsamda engelleri aştığını belirtti. Engelli ve yaşlı bireylerin hazırladığı el ürünlerinin hem iç hem dış piyasada PTT’ye bağlı e-ticaret platformlarında satışa sunulacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Koç, “PTT’nin bu desteği bizim için çok önemli. Başka kurumlarımızdan da böyle anlamlı destekler bekliyoruz. Engelli ve yaşlılara dönük dijital dönüşümü çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Engelli bireylerin hayata katılmaları, gereksinimlerinin karşılanması, küresel insan haklarından eşit yararlanmaları ve toplumda farkındalığın artırılmasını amaçlayan Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bu anlamlı haftada PTT AŞ tarafından, engelli bireylerin toplumsal hayata katılmaları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, “Engelliler Haftası” konulu anma pulu 2019 Yılı Pul Emisyon Programı hazırlandı. Görme engelliler için Braille alfabesi de kullanılarak hazırlanan ek değerli anma pulu ve ilk gün zarfı 10 Mayıs 2019 tarihine tedavüle sunuldu. Protokol sonrası, “Engelliler Haftası” nedeniyle hazırlanan ilk gün zarfının görsel maketi imzalandı.

ptt ile ilgili görsel sonucu