Profesyonel Ligler Dışında Her Türlü Futbol Faaliyeti Yasak

Profesyonel Ligler Dışında Her Türlü Futbol Faaliyeti Yasak
Editör: Aliağa Medya
25 Ekim 2020 - 18:51

 

İçişleri Bakanlığından valiliklere gönderilen yazı ile profesyonel futbol ligleri haricinde her türlü futbol faaliyetinin yasak olduğu ve bu faaliyetler hakkında yasal işlem başlatılacağı açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) 20 Ekim 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na müracaat ederek özel müsabaka ve turnuva düzenleyenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep etmişti.  

YASAL İŞLEM YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen 23.10.2020 tarihli yazı ile devam eden profesyonel futbol ligleri haricinde her türlü futbol faaliyeti hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Gönderilen yazıda “Covid¬19 salgını nedeniyle sporcu sağlığının korunması amacıyla ülkemizdeki amatör futbol faaliyetlerinin başlatılamadığı, ülkemizin bazı bölgelerinde bazı futbol takımlarının ve bazı kuruluşların özel turnuvalar düzenlediği, Bakanlığımızca alınan tedbirlere aykırı olarak gerçekleştirilen söz konusu özel turnuvaların salgınla mücadelede olumsuz etkiler oluşturduğunu ve yetkisi olmamasına rağmen özel turnuva düzenleyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması” için Covid¬19 tedbirleri kapsamında gereğinin yapılması tüm valiliklerden istenilmiştir” denildi.

KORSAN MÜSABAKA VE TURNUVALAR TEHLİKELİ

Türkiye Futbol Federasyonu’da 20 Ekim 2020 tarihinde tüm anne babalara uyarıda bulunarak gerekli sağlık önlemleri alınmadan ve TFF’ den izinsiz olarak yapılan “Korsan Turnuvaların” tehlikeli olduğuna dikkat çekmişti. TFF tarafından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne yazılan yazıda yetkisi olmamasma ragmen özel müsabaka ve turnuva düzenleyenier hakktnda gerekli yasal işlemlerin başlatılması talep edilmişti.

İlgili yazıda; “Mevcut salgın hastalık koşulları, salgının yayılmasının önüne geçilmesi ve sporcu sağlığının korunması amacıyla, ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan istişareler neticesinde ülkemizdeki amatör futbol faaliyetleri henüz başlatılamamıştır. Tüm futbol faaliyetlerini düzenleme yetkisi münhasıran Tiirkiye Futbol Federasyonuna ait olmasma ragmen, ekte örnekleri sunulan bazı internet sitelerinde Federasyonumuzun onayı alınmadan bazı özel amatör müsabaka ve turnuvaların düzenlendiği tespit edilmjtir. Federasyonumuzun  yazılım onayı olmaksızın ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanhğı'nın Covid-19 salgın hastalık sürecine ilişkin tamimlerine aykırı olarak gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar, başta futbolcu sağlığı olmak üzere, ülkemizin salgın hastalıkla mücadelesine de olumsuz etki etmektedir. Federasyonumuzun talimat ve düzenlemelerine aykırı olarak özel müsabakalara ve turnuvalara istirak eden kulüpler hakkmda disiplin sorusturması başlatılmış olmakla birlikte, ekli haberlerde bahsi geçen ve yetkisi olmamasma rağmen özel müsabaka ve turnuva düzenleyenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz” ifadelerine yer verilmişti.

Seyfi  GÜL