Petrol-İş Hasan Toptan dedi

Petrol-İş Hasan Toptan dedi
Editör: Aliağa Medya
03 Ekim 2021 - 00:44
Petrol-İş Aliağa Şubesi, 11. Olağan Genel Kurulu Petkim kültür merkezinde yapıldı. Seçimin ilk sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Hasan Toptan seçildi.
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın selamlama konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Oktay , Sendikaya  genç ve yeni bir nesil geldiğini, Bu neslin birbirini yönetme kabiliyetinde olması lazım olduğunu belirtti. Oktay “Birbirinin rakibi değil alternatifisiniz. Emek sermaye çatışması sürerken çareyi sarayda değil, başka yerde değil birbirinizde bulmanız lazım" ifadesini kullandı.
Ahmet  Oktay Şube başkanlığı yaptığı dönemlerde  sermayenin saldırılarının arttığını vurgulayarak ,“OHAL'i gördük, yüzyılda bir yaşanan pandemi altında çalışmak zorunda kaldık. Biz emekçiler lehine bir tane karar çıkmazken bu ülkeyi yönetenler sermayeden beslendiği için hep sermayeden yana kararlar çıkıyor. İşte bunu unutmadan mücadele etmeniz gerekir" diyerek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.
Divan seçimin ardından  ardından Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz,kürsüye davet edildi.  Genel Başkan  Süleyman Akyüz Genel Kurul’a katılanları selamladıktan sonra Türkiye ve emek gündemi üzerine ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Akyüz” Bugün üretim araçları da değişti, mücadele araçları da değişti. İşçi sınıfı 2002 yılından bugüne kazanımlarını hızla kaybetti. Hangi hükümet işçi sınıfının aleyhinde adım atıyorsa karşısına dikildik. KHK'lerle, torba yasalarla boğuşmaktan kendimize gelemiyoruz. İşte bu yüzden sendikal mücadelenin yanına siyasal mücadeleyi de koymazsanız başımız ağrımaya devam edecektir" dedi.
Konuşmaların ardından, seçime girecek listeler açıklandı. Petrol-İş Aliağa Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurulu'nda Abdurrahman Tekmen ve Hasan Toptan başkanlığında iki aday listesi çıkarılırken, Mali Sekreterlikte iki listenin dışında bağımsız aday Özgür Önal oldu.
Yapılan seçim sonuçlarına göre Hasan Toptan şube başkanlığına, Coşkun Tiktaş mali sekreterliğine,Gökhan Karataş idari sekreterliğine seçildi.