Petrol-İş Aliağa Şubesinden Sendika Eğitimi

Petrol-İş Aliağa Şubesinden Sendika Eğitimi
Editör: Aliağa Medya
03 Kasım 2023 - 01:20
Petrol-İş Aliağa Şubesi   daha önce eğitim  almamış  ve  yeni  işbaşı yapmış  üyelerine yönelik  sendika  eğitimi programı düzenledi.
Petrol İş  Aliağa şubesi örgütlü olduğu  tüm  işyerlerinde  daha önce eğitim  almamış ve yeni işbaşı yapmış  üyelerine  yönelik ilk  gruba  sendika eğitim verildi.
2  Kasım Perşembe günü sendika binası konferans salonunda  sabah ve öğle grubu olmak üzere planlanan programı eğitimi  sendika  eğitim uzmanı Erhan Kaplan tarafından verildi.
Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’nın da katıldığı eğitim programında Şube Başkan YardımcılarıGökhan Karataş, Coşkun Tiktaş, işyeri baş temsilcileri ve işyeri temsilcileri yer aldı.
Program Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş’ın; eylemler, genel kurullar, yaşanılan pandemi dönemi, arka arkaya gelen toplu iş sözleşme süreçleri, yaşanılan depremler sebebiyle 2019 yılından bu yana eğitim programlarının yapılamamasının nedenlerini açıklamasıyla  başladı.
Şube Başkan Yardımcısının  açış konuşması sonrasında söz Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’ya bırakıldı. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda konuşmasına; örgütlülüğün, birlik ve beraberliğin önemine değinerek başladı. Petrol-iş Sendikasının eğitim politikalarını aktardıktan sonra üyelerimin gelen soruları yanıtladı.
Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan ise  “Temel Sendikal Konular” başlığı altında “sendikal tarih, sendikal örgütlülüğün önemi, yaşamımızdaki işlevi, sendikal haklar, işçi sınıfının sendikal aidiyetinin önemi ve gerekliliği, birlik ve dayanışmanın sendikal faaliyetlere etkisi konuları anlattı,