Petrol-İş Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu Toplandı: Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Tartışıldı

 Petrol-İş Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu Toplandı: Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Tartışıldı
Editör: Aliağa Medya
26 Mart 2024 - 12:14

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi 11. Dönem 9. Temsilciler Kurulu 22 Mart 2024 tarihinde Şube Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Toplantıda, Başkan Hasan Toptan, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde KKTC Girne'de gerçekleşen 30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu hakkında bilgi verdi.
Kurulda, Kanada Menşeili Anagold Madenciliğe ait Erzincan İliç ilçesinde altın maden işletmesinde yaşanan maden faciası, Gazze açıklarındaki doğal gaz kaynaklarının hedef olduğu İsrail'in Filistin topraklarına ve sivil halka karşı yaptığı terör saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası tarım ve tahıl krizi, ülkemizdeki yüksek enflasyon ve ekonomik krizin etkileri, yeni çalışma mevzuatı yasa değişiklik çalışmaları, kamu işçilerinin ücretleri, vergi adaletsizliği ve fazla vergi kesintileri gibi konular ele alındı.

Sendikal Örgütlenme ve Hukuk Mücadeleleri:
Toplantıda, ülkemiz ve sendikadaki son dönem örgütlenme çalışmaları ve verilen hukuk mücadeleleri de değerlendirildi. 8 Mart Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününün anlamı ve önemi vurgulanırken, kıdem tazminat tavanı adaletsizliğinin düzeltilmesi gerektiği ifade edildi.

İşyerlerinde Yaşanan Sorunlar:
Toplantıda, örgütlü oldukları Petkim Petrokimya, Tüpraş İzmir Rafinerisi, Star Rafinerisi, Ravago Petrokimya, Solu-Fert, Airliquide ve Saybolt işyerlerinde yaşanan başlıca sorunlar da ele alındı. Yemekhane, servis hizmetleri, İSG Kurulu ve KKD kullanımı, disiplin kurulu ve sonuçları, melbusat ve malzeme komisyonu, iş kıyafetlerindeki kalitenin düşmesi ve iş yerlerindeki mobing gibi sorunlara çözüm önerileri tartışıldı.