Pazar Yerlerinde Gıda Harici Ürün Satışı Yapılmayacak

Pazar Yerlerinde Gıda Harici Ürün Satışı Yapılmayacak
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2020 - 21:32
İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm il valiliklerine gönderdiği ek genelge gereği pazar yerlerinde gıda haricinde ürün satışı yapılmayacak.
 
Genelge kapsamında bu haftadan itibaren Aliağa’da kurulacak tüm pazar yerlerinde sebze, meyve, bakliyat gibi gıda maddeleri dışında giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, pazar yeri denetimlerini sürdüreceklerini de söyledi.
 
Sosyal Mesafe ve Maske Kuralı Anonslarla Sık Sık Hatırlatılacak
Helvacı, Yeni Şakran, Yeni Mahalle ve Atatürk Mahallesi’nde bulunan pazar yerlerinde kontrollerin sıklaştırılacağını ifade eden Mustafa Tahir Acar, “Aliağa Kaymakamlığı’nın İlçe Sağlık, İlçe Tarım, İlçe Emniyet ve Zabıta ekiplerinden oluşturduğu komisyon Cumartesi Kapalı Pazar Yerinde denetimlerini sürdürecek. Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak pazarcı esnafını HES kodu sorgulamasından geçirdikten sonra pazar yerine alacağız. Gün içerisinde hem vatandaşlarımıza hem de esnafa maske ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatacak anonslar yapacağız” dedi.    
 
Tedbirlere Uyarak, Alış Veriş Hızlı Bir Şekilde Tamamlanmalı
Pazar yerine gelen vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak alış verişlerini hızlı bir şekilde yapmaları yönünde ricada bulunan Mustafa Tahir Acar, “Pazar yerinin alt katı tamamen kapalı olacak. Vatandaşlarımız ateş ölçümünün ardından pazar yerine giriş yapacak. Pazar yeri girişinde el dezenfektan ünitelerimiz de her zamanki gibi hazır bulundurulacak.” dedi.