Paniğe yol açan hastane yangını söndürüldü

Konak ilçesinde 7 katlı özel bir hastanenin çatısında çıkan yangın İtfaiye ekiplerin etkin müdahalesiyle söndürüldü.dü.

Paniğe yol açan hastane yangını söndürüldü
Editör: Aliağa Medya
09 Şubat 2020 - 20:22
 İzmir'in Konak ilçesinde   özel bir hastanenin çatı bölümünde çıkan yangın söndürüldü. Can pazarının yaşandığı yangında 37 yetişkin hasta ve 42 bebek hastaneden tahliye edildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın müdahale ekipleri, Konak İlçesi Hatay Semti Halide Edip Adıvar Caddesi'nde bulunan 7 katlı özel bir hastanenin çatısında çıkan yangını etkin müdahale ile söndürdü. Yarım saatte kontrol altına alınan yangında uzun süre soğutma çalışması yapıldı.

Ameliyathane ve yenidoğan servisinin bulunduğu bölümün üstündeki çatı bölgesinde çıkan yangın büyük korku yaşattı. İtfaiye ekipleri, hastane ve sağlık ekipleri hastaları tahliye ederken özellikle yenidoğan servisindeki bebekler konusunda hassas bir çalışma yürütüldü. Bebekler hastanenin 500 metre ötesinde bulunan diğer binasına nakledildi.Yenidoğan servisinden 42 bebek, yoğun bakım ünitesinden 27 yetişkin, 10 kişi de ayakta hasta olmak üzere toplam 79 kişinin tahliyesi gerçekleşitirildi. Yetişkinler çok sayıda ambulansla çevre hastanelere nakledildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangına; Merkez Yenişehir, Hatay, Karabağlar, Karşıyaka, Evka1 ve Bayraklı müfrezelerinden 6 arazöz, 3 tonaj araç, 3 merdivenli araç, endüstriyel araç, köpük kulesi ve AKS ekibinden oluşan 15 araçlık ekiplerle müdahale ettiği yangın kiplerinin yoğun çabasıyla söndürüldü ekiplerinin yoğun çabasıyla söndürüldü
Can Kaybı yok
Hastanenin başhekimi Dr. Nuri Nasır, yangının sadece çatı bölümünü etkilediğini, yangında zarar gören hastanın bulunmadığını kaydetti. Nasır, "Bugün 10.30 sıralarında hastanenin teknik bölümünün bulunduğu çatı tarafında bir yangın çıktı. Yangın ekiplerimiz, itfaiye ekibi hızla müdahale etti. Tedbiren tüm hastalarımızı, grubumuzun bağlı olduğu hastanelere naklettik. Hastane afet planı ve hazırlığımız vardı. Hastane afet planına uygun bir şekilde tüm hastalarımızı sağlıklı bir şekilde naklettik. Hiçbir hasta zarar görmedi, tedavilerine devam ediliyor. Yangın, hastanenin üst katına sirayet etmedi, çatı katı ile sınırlı kaldı. Yeni doğan yoğun bakım servisinde 42 bebeğimiz vardı. 42 bebeğimizin tamamını sağlıklı bir şekilde tahliye ettik. Erişkin yoğun bakımda yatan 27 ve diğer bölümlerde yatan 10 hastamızı da tahliye ettik. Yangın sebebi araştırmalar sonucunda anlaşılacaktır. Yangın kontrol altında. Çatı katında teknik cihazlar bulunuyordu, kullanım alanı değildi" açıklamasını yaptı.