Orhan"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sesleniyorum lütfen bu hava kirliliğe bir son verin"

Dün  Aliağa ilçesinde bulunan Petkim’deki ünitelerden birinin arıza sonucu, Petkim bacalarından yükselen kara dumanlar şehrin üzerini tamamen kaplamışdı

Orhan"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sesleniyorum lütfen bu hava kirliliğe bir son verin"
Editör: Aliağa Medya
14 Mayıs 2020 - 12:52
Dün  Aliağa ilçesinde bulunan Petkim’deki ünitelerden birinin arıza sonucu, Petkim bacalarından yükselen kara dumanlar şehrin üzerini tamamen kaplamışdı. Durumla ilgili tepkisini soyal medya hesabında  dile getiren CHP Aliağa Gençlik kolları Başkanı Ahmet Orhan denetimsizlikten yakındı.
Gençlik kolları Başkanı Ahmet Orhan  Sosyal medya hesabında şu ifadeleri  yer verdi “Emeğin kenti Aliağamızda dün Socar Holdinge ait Petkim şirketinin bacaları zehir kustu. Denetim yok, dur diyen yok ! Aliağa halkı Covid-19 salgını ile mücadele ederken aynı zamanda Socar Holding'in çevre düşmanı üretimi yüzünden de mağdur oluyor. Sürekli hale gelen Socar tesislerinden havaya zehirli gaz ve duman yayılmasının ne zaman kesileceğini bütün Aliağa halkı merak ediyor. Kirli hava sadece sağlığımızı bozmakla kalmıyor, çocuklarımızın ise hayatını küçük yaşlardan beri etkiliyor. Kentlerde temiz hava için mücadele vermek aynı zamanda giderek derinleşen iklim krizine karşı bir mücadele anlamına da geliyor. Temiz hava herkesin hakkı. Zeytin ağaçlarının çiçeğe durduğu, asmaların meyvelerinin görünür olduğu günlerdeyiz.
Zaten virüsden dolayı zararı çok olan çiftçi büyüklerimizin aylardır bahçelerine verdiği emek boşa gitti. Bu ürkütücü bir çevre felaketin de sadece Aliağa halkı etkilenmedi. Menemen, Foça, Manisa’ya doğru katmanlar halinde yayıldı. Bitkiler, hayvanlar, deniz, orman zehir soludu dün akşam.
Artık buna dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Biz bu kirli havayı solumak zorunda mıyız ? Kimin ne hakkı var bizleri zehirlemeye. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sesleniyorum lütfen bu hava kirliliğe bir son verin ve gerekli denetimleri yapın. Artık zehir solumak istemiyoruz. “ şeklinde paylaşımda bulundu