OPET'te kağıt slip dönemi sona eriyor yerine fidanlar dikiliyor

OPET, daha yeşil bir Türkiye hedefiyle sürdürdüğü “Yeşil Yol Projesi” kapsamında “Opet Kart” işlemlerinde kağıt slip basımını durduruyor. Sektörde bir ilk olan bu uygulama kapsamında sağlanacak tasarrufla İzmir’in Menemen ilçesinden başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacak ağaçlandırma çalışmalarına imza atılması planlanıyor. Proje kapsamında ilk etapta İzmir’de 1.170 adet fidan dikilmesi hedefleniyor.

OPET'te kağıt slip dönemi sona eriyor yerine fidanlar dikiliyor
Editör: Aliağa Medya
04 Haziran 2021 - 12:53

OPET, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yenilikçi çalışmaları, uzun soluklu ve kapsayıcı sosyal sorumluluk projeleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Çevre bilincini toplumun geneline yaymayı hedefleyen OPET, Yeşil Yol Projesi’ni 2004 yılından bu yana “Yeşili kaybeden, yaşamı kaybeder” sloganıyla sürdürüyor. OPET, şimdi de Yeşil Yol projesi kapsamında doğaya katkı sağlayacak yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. OPET, tüm Türkiye’deki istasyonlarında “Opet Kart” ile yapılan akaryakıt işlemlerinde kazanılan yakıt puan veya harcama bilgilerine ait kağıt slip basımını durdurarak elde edilecek tasarrufla Yeşil Yol projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Ağaçlandırma çalışmasının ilk durağı ise İzmir oldu. İzmir Menemen’de bulunan Opet Market ve Akaryakıt İşletmeciliği A.Ş. istasyonunda 6100 m2 alanda top akasya, leylandi, alev ağacı, bodur ateş dikeni ve güllerden oluşan toplam 1.170 adet fidan dikildi.

 

İŞLEM BİLGİLERİNE MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN ULAŞILABİLİYOR

 

OPET müşterileri Opet Kart ile yaptıkları işlemlere dair bilgilere  kağıt slip yerine artık istasyonlardaki Teknopod cihazlarından, Opet Mobil uygulamasından, Opet Online İşlem Merkezi ve 6738 kısa SMS kanalından ulaşabilecekler. Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliğe ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya odaklandıklarını belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca  “İstasyonlarımızda kağıt slip devrini kapatıyor, yerine fidanlar dikiyoruz. Hedefimiz daha yeşil bir Türkiye. Pandemi döneminde lideri olduğumuz Temiz Tuvalet Kampanyası nedeni ile tüketicilerimiz tarafından tercih edilmeye devam ettik. Toplum sağlığı için 2000 yılından bu yana devam eden kampanyamızın önemi ve değeri salgınla birlikte daha iyi anlaşıldı. Kağıt slip basımına son verme kararımızı ise şirket içinde oluşturduğumuz proje gruplarından çıkan bir fikir doğrultusunda geliştirdik. 2004 yılında başlattığımız “Yeşil Yol” projemiz çevre konusundaki hassasiyetimizin bir sonucu. İstasyonlarımızın çevresini ve kamusal alanları ağaçlandırdık, toplumumuzun çevre konusunda bilinçlendirilmesi adına eğitim faaliyetleri düzenledik. “Yeşil Yol Projesi” ile sadece OPET düzeyinde çevreci bir aktivite sürdürülmesi değil, bu konudaki bilinçlendirme ve iş birliği çabaları ile toplumun geneline yayılan bir çevre bilinci hedeflendi. Uzun vadeli ağaçlandırma girişimleri ile bitki örtüsünü korumayı ve artırmayı amaç edinerek sürdürdüğümüz projede, eğitimler ve fidan dikim aktiviteleriyle toplumumuzu bilinçlendiriyoruz. “Yeşil Yol Projesi” ile bugüne dek istasyonlarımızda ve belediyelerce belirlenen ağaçsız alanlarda, 1 milyonun üzerinde bitki dikimi gerçekleştirdik. İstasyonlarımızı ve çevresini, şehir merkezlerindeki park ve bulvarları yeşillendirdik. İl çevrelerinde OPET ormanları kurduk” diye konuştu. 

 

Kuruluşundan bu yana bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunma vizyonu ile sektöründe öncü olarak konumlanan OPET, toplum faydasına odaklanarak sosyal etkisi yüksek, süreklilik içeren sosyal sorumluluk projeleri kurguluyor. OPET; Yeşil Yol Projesi dışında Temiz Tuvalet Kampanyası, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi, Trafik Dedektifleri Projesi, Arkeo-köy Tevfikiye ve Etno-köy Çıplak ve Kadın Gücü Projeleri’ni yürütüyor.  

 

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam