Omicron etkisi: Aliağa'da Vaka Sayıları Artıyor

Omicron etkisi: Aliağa'da Vaka Sayıları Artıyor
Editör: Aliağa Medya
27 Ocak 2022 - 13:00
Son dönemde özellikle  Ülkede  olduğu gibi Aliağa 'da Covid-19 aşılama oranlarının artmasına rağmen vaka sayısındaki yükselme dikkat çekiyor. Covid-19'dan daha bulaşıcı Omicron'un  varyantının yayılmaya devam etmesi bu artışın gerekçelerinden biri olarak gösteriliyor.

 Türkiye'de Omicron varyantının görülmesinin ardından yükselişe geçen günlük Kovid-19 vakaları ile testlerin pozitiflik oranı, 2 haftada 2 kattan fazla arttı. İzmir'de koronavirüs vakaları son 1,5 ayda 8 kat artış gösterdi.
 Ülkemizdeki ve Aliağa’daki  Vatandaşlarımızın   sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeye ve maske kullanımından uzaklaşmaya başladığına dikkat çekiliyor. Yetkililer Her ne kadar aşınız olsa dahi  mutlak suretle   maske ve sosyal mesafe kurallarını uyulmasını istedi
Omicron varyantına yakalananlar hastalığı çoğunlukla diğer varyantlardan daha kolay atlatsa da sayının artması sağlık birimlerinin üzerindeki baskıyı artırıyor. Özellikle aşısız ve yüksek riskli kişiler için endişe devam ediyor.
Uzmanlar Covid-19'un varyantlarıyla mücadelede etkili olan tek silahın aşı olduğunu, bu konuda herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Haber: İsmaİl Hakkı Ergün