"Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazandılar

"Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazandılar

"Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazandılar
Editör: Aliağa Medya
09 Ekim 2020 - 01:26
 
Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , hijyen ve öngörülen diğer şartları yerine getirerek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanan ilçede  ilk devlet okulu  oldu.
 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerini başarıyla yöneterek, hazırlıklarını tamamlayarak "Okulum Temiz" Belgesini almaya hak kazandı. Belgelendirme sürecinin başından Bugüne kadar İzmir genelinde "Okulum Temiz" Belgesini almaya hak kazanan 13 okul içinde yer alan Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İlçede  tek devlet okulu oldu.

"Okulum Temiz" belgelendirme programı”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Bu protokolle okul ve kurumlarda öğrencilerin güvenilir ve hijyenik ortamda eğitim faaliyetlerine ulaşmaları amaçlanıyor. Başvuru öncesi okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin ve benzer işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması öngörülüyor. Başvuru sonrasında ise Bakanlık ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi gerçekleştiriyor.