Öğretmenler Lokali Neden Kapalı ?

Aliağalı  vatandaşların  ve öğretmenlerin aileleriyle birlikte uygun fiyata vakit geçirebildikleri  öğretmenler lokali uzun süreden beri kapalı.

Öğretmenler Lokali Neden Kapalı ?
Editör: Aliağa Medya
10 Mart 2020 - 23:17
Aliağalı  vatandaşların  ve öğretmenlerin aileleriyle birlikte uygun fiyata vakit geçirebildikleri  öğretmenler lokali uzun süreden beri kapalı.
 Vatandaşların tepkisi çeken bu durum ile ilgili yetkililerden  herhangi bir açıklama  olmaması akılarda soru işareti getiriyor.
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren  bazı öğretmenler”  Bize tadilat  olduğunu söylüyorlar. Ama bir tadilat bu kadar uzun sürmez. Ayrıca içeride bir çalışma gözükmüyor” diyerek ekonomik pahalıktan dolayısıyla  zorlaşan yaşam koşullarında gidebildikleri tek yer olan öğretmenler lokalinin biran önce  hizmete açılmasını talep ettiler.
   
“Bizim İçin Büyük Kayıp “

Öğretmenler lokalini kapalı olması ile  ilgili görüşlerine  başvurulan Eğitim-Sen Aliağa Temsilcisi Yalçın Aydın şunları söyledi. Aydın “ Hızla gelişen ve büyüyen  Aliağa’da bir öğretmenevi olmaması  bizim için büyük kayıp. Yaklaşık 1000 öğretmen  olmasına rağmen öğretmenlerin  eğitimden  ve öğretimlerinden sonra zamanlarını  değerlendirebilecek  sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri öğretmenevi olmaması  Aliağa için büyük kayıp. İlçe  Belediyemiz öğretmenler lokali olarak düzenlemiş  olduğu yerin bir an önce  tadilatını bitirip  öğretmenlerin hizmetine sunulmasını istiyoruz “ dedi..
   
“Öğretmenler lokalindeki tadilatın bir an önce bitmesi”
 
Eğitim -İş Sendika  Aliağa temsilcisi Mustafa  Gök ise geçen sene  öğretmenler lokali  açılmasının kendilerinden biraz heyecan uyandırdığını  belirten Mustafa Gök “ Öğretmenler lokalinin bir süredir tadilatta olduğu ile ilgili bizlere gelen duyumlar da bulunmaktadır. Yaklaşık 1000 öğretmenin bulunduğu bir ilçede, özellikle Öğretmen Evi kapatıldıktan sonra böyle bir ihtiyacın olduğu camiamız tarafından sürekli olarak dile getirilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda açılan Öğretmenler Lokali bu anlamda biraz heyecan uyandırsa da isminde geçen “Öğretmen” kelimesinin dışında camiamıza bir katkı sağlamamıştır. İşletmesinin devredildiği ile ilgili aldığımız duyumlar sonrası lokaldeki fiyat artışı da öğretmenlerimizin buradan hizmet almasının önüne bir engel olarak çıkmıştır. Eğitim İş olarak bizim beklentimiz Öğretmenler Lokalindeki tadilatın bir an önce bitmesi ve tabelasında kullanılan öğretmen isminden dolayı bu lokalin camiamız için bir cazibe merkezi haline getirilmesidir. Bir meslek grubunun ismiyle açılan bir lokalden o meslek grubunun avantajlı şekilde faydalanamaması ise bize göre yanlış bir uygulamadır.” İfadelerini kullandı.