Öğrenciler Cumhuriyetin 100. Yılını Eserlerinde Anlattılar

Aliağa’da Cumhuriyetin 100. Yılı Resim, Şiir Ve Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

Öğrenciler Cumhuriyetin 100. Yılını Eserlerinde Anlattılar
Editör: Aliağa Medya
31 Ekim 2023 - 00:29
Ulusal bağımsızlığımızın ebedi simgesi olan Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü dolayısı ile, Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ temasıyla düzenlenen ‘Resim, Şiir ve Kompozisyon’ yarışması sonuçlanarak dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i yaptıkları eserlerle anlatan çocuklarımızı ve gençlerimizi kutluyorum” dedi.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aliağa’daki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde katılıma açık Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması sonuçları belli olurken; değerli ve anlamlı eserleriyle dereceye giren öğrenciler ödüllerini ve başarı belgelerini, Cumhuriyetin 100. Yıl kutulamaları kapsamında Aliağa Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen tören ile Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun’dan teslim aldılar.
Başkan Ertürk: ‘Cumhuriyetimizi yaptıkları eserlerle anlatan gençlerimizi kutluyorum’
Aliağa Ticaret Odası olarak çeşitli projelerle çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarına destek vermeye büyük önem gösterdiklerini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Cumhuriyetin değerlerini çocuklarımızın ve gençlerimizin bakış açısıyla tarihe not olarak düşürmek, Cumhuriyetin gençler üstündeki etkisini göstermek, Cumhuriyet coşkusunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisini gelecek nesillere taşımak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına olan yoğun katılım bizi çok mutlu etti. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yaptığı her bir eser bizim için çok kıymetli ve anlamlı. Cumhuriyetimizi yaptıkları eserlerle anlatan gençlerimizi kutluyorum. Dereceye giren, girmeyen tüm öğrencilerimize emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Dereceye giren öğrenciler
‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ temasıyla düzenlenen ‘Resim, Şiir ve Kompozisyon’ yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde:
İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Resim’ yarışmasında; Ece Dinç birinci, Ömer Ceyhun Bektaş ikinci, Elif Karakaya ise üçüncü oldu.
Ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Şiir’ yarışmasında; Asmin Gürlek birinci, Elif Yazel Karadağ ikinci, İclal Su Kaya ise üçüncü oldu.
Lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Kompozisyon’ yarışmasında ise; Melis Candan birinci, Elif Akçay ikinci, Mehmet Soykan Uçar ise üçüncü oldu.