Nadir Nadi Kütüphanesi'ne Öğrenci Akını

Aliağa Gençlik Merkezi’nin ikinci katında yepyeni teknolojik donanımlarla birlikte faaliyetlerine başlayan Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi öğrencilerin ziyaret akınına uğruyor

Nadir Nadi Kütüphanesi'ne Öğrenci Akını
Editör: Aliağa Medya
01 Ekim 2019 - 23:17

Aliağa Gençlik Merkezi’nin ikinci katında yepyeni teknolojik donanımlarla birlikte faaliyetlerine başlayan Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi öğrencilerin ziyaret akınına uğruyor.


 Büyükten küçüğe her yaştan okura ev sahipliği yapan dev kütüphaneye Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri ziyarette bulundu. Türkçe öğretmeni Şerife Arıaslan nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, kütüphaneyi gezme imkanı buldu. Kütüphane ile yeni tanışan öğrenciler ise kütüphane üyeliği için sıraya girdi. Kütüphane ile tanışmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler kitapları incelerken de büyük bir heyecan yaşadı.


 Öğrencileri kütüphane ile tanıştırmak ve onlara kütüphane kültürünü öğretmek amacıyla Nadir Nadi Kütüphanesi’ne ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şerife Arıaslan, ziyaret sırasında öğrencilere kütüphanenin önemini anlattı.


 Kütüphanelerin bir toplumun hafızasını oluşturduğunu ifade eden Arıaslan, “Kütüphaneler, toplum kültürünü geçmişten bugüne hatta geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. İçerisinde barındırdıkları zenginlikle öğrencilerin hayatlarına yeni bakış açıları kazandırır. Okunan her kitap öğrencilerin hayata ve olaylara bakışını güçlendirir. Ayrıca bir milletin medeniyet seviyesi de kitap okuma ve kütüphaneye gitme alışkanlığıyla doğrudan ilgilidir. Okul olarak düzenli olarak gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile öğrencilerimize kütüphaneyi alışkanlık haline getirmeyi istiyoruz” dedi.