MÜZİK EŞLİĞİ İLE ANTİK KENTİ TEMİZLEDİLER.

İzmir ‘in  Aliağa  ilçesinde öğrenciler , çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla KYME Antik Kent bölgesinde kıyı temizliği yapıldı

MÜZİK EŞLİĞİ İLE ANTİK KENTİ TEMİZLEDİLER.
Editör: Aliağa Medya
05 Kasım 2018 - 01:10


İzmir ‘in  Aliağa  ilçesinde öğrenciler , çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla KYME Antik Kent bölgesinde kıyı temizliği yapıldı.

TED Aliağa koleji  öğrencileri, "Temiz deniz, temiz kent" sloganıyla başlattıkları temizlik kampanyası kapsamında  KYME Antik Kent bölgesi sahiline geldi.

KYME Antik Kent bölgesinde kıyı temizleme çalışmaları öncesinde  İzmir Arkeoloji Müzesi'nden arkeolog Sedrettin Öğünç'ü  tarafından öğrencileri  KYME antik kent hakkında tarihi bilgiler verirken, Aliağa Belediyesi tarafından eldiven ve çöp poşeti temin edildi.



“Müzik eşliğinde Çöp Toplandı”

Etkinliğe katılan  öğrenciler ile öğretmen ve veliler,  Müzik Öğretmeni Yücel Gezer’in kemanla çaldığı şarkılar eşliğinde  yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonucunda 200 kiloya yakın  çöp topladılar. öğrencilere tarih ve çevre bilinci de aşılandığı etkinlik de toplanan çöpler arasında ağırlıklı olarak; sigara izmaritleri, naylon poşetler, şişeler ve lastik tekerlekler yer aldı. Etkinlik sonunda bir araya toplanan atıklar, daha sonra Aliağa Belediyesi ekiplerince kamyona yüklenerek atık toplama tesisine götürüldü.  KYME sahili pırıl pırıl bir görüntüye kavuşturuldu.



çevre temizliği için duyarlılık oluşturmak doğasına ve çevresine sahip çıkan bireyler yetiştirmek için amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyleyen  Öğretmen   Işık Tunca “  Bugün öğretmen arkadaşlarımızla  öğrencilerimize  çevre bilincini aşılamak ve tarihi sevdirebilme adıyla  KYME dayız .Sürdürebilir  cevre bilincini aşılaması  bu aşama da çok önemlidir. Çünkü kirletmeden yasabilmeyi ve doğayı sevebilmeyi öğretmek istiyoruz.”  Dedi



Okul Müdürü Hasan  Çelik   ise  KYME antik kenti  tanıtmak  Öğrencilerin  doğa ve cevre sevgini oluşturmak amacıyla düzenledikleri i  etkinliye destek veren Aliağa Belediyesi ile  İl Valiliği Truizm müdürlüğüne teşekkür  ettiklerini söyledi.



Öğrencilerden Şeyma Bucak , sahillere çöp atılmasının üzücü olduğunu belirterek ”Çevreyi korumayı seviyorum çevreyi kirlenmesini istemiyorum dedi.