Murat Çay Lojistik, 38 yıllık tecrübeyle kalite çıtasını yükseltiyor

Lojistik sektöründe 38 yıllık tecrübeye sahip Murat Çay Lojistik, sanayi bölgelerinde gerçekleştirdiği taşımacılıkla, üretim sektörünün en önemli ihtiyacını karşılıyor. Hizmet kalitesiyle bu sektördeki çıtayı yukarı taşıyor

Murat Çay Lojistik, 38 yıllık tecrübeyle kalite çıtasını yükseltiyor
Editör: Aliağa Medya
16 Ekim 2023 - 20:37
Taşımacılık sektöründe faaliyete başladığı 1985 yılından bu yana hizmet kalitesi ve çeşitliliğini yükseltmek için sürekli yatırımlar yapan Murat Çay Lojistik, katıldığı sektörel fuarlarla hedef kitlesine bu yatırımlarını tanıtıyor. İzmir Lojistik Fuarı’na düzenli katılan firma, bu yıl da Kemalpaşa’da hizmete aldıkları 10 bin metrekarelik açık tır parkını tanıttı.
 
Yurtiçi taşımacılık alanında 1985 yılında hizmet vermeye başlayan Murat Çay Lojistik, her zaman sektörünün en iyi firmaları arasında olmayı hedefledi. İzmir merkezli olarak kurulan firma, yıllar içinde hizmet bölgelerini genişletti. Faaliyete 3 personelle başladığını, bugün yüzlerce kişiyle hizmet verdiğini söyleyen Murat Çay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Çayır, büyümelerinin ardındaki en önemli nedeni, kaliteli ve çeşitli hizmet hedefi olarak açıklıyor.
 
Murat Çay Lojistik, İzmir merkezli olmasına rağmen İstanbul, Gebze ve Çorlu’da şubelere sahip. İstanbul’da ise Anadolu yakası ve Avrupa yakasında ayrı ayrı olmak üzere depo hizmeti veriyor. İzmir’de ise Işıkkent, Bornova, Çiğli ve Kemalpaşa’da şubeleri bulunuyor. Son olarak İzmir Kemalpaşa’da 10 bin metrekarelik alanda açık tır parkını da hizmete açtı.
 
Operasyonel, filo, personel ve tesis yatırımlarına hız vermeden devam eden Murat Çay Lojistik’in bu çabaları Fuar İzmir’de düzenlenen ve lojistik sektörünün en büyük buluşma alanlarından biri olan İzmir Lojistik Fuarı Logitech Lojistik Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda karşılık buluyor. Her fuarda olduğu gibi bu yıl da gerek aynı sektörde faaliyet gösterdiği lojistik firmaları gerekse lojistik hizmeti alan firmalar Murat Çay Lojistik’in standına büyük ilgi gösterdi. Yapılan yatırımlar, verilen hizmetler standta ziyaretçilere anlatıldı.
 
Lojistik sektöründeki yoğun ve sert rekabet ortamında en hızlı, en güvenilir ve en ekonomik çözümleri sunan firmaların bir adım öne geçtiğini açıklayan Cevdet Çayır, “Altyapımızın güçlü olması, organizasyonumuzun profesyonel personellerden oluşması, yönetim kadrolarımızın yetkinliği başarımızı getiriyor. Kızlarım Bahar Çayır Aytaç ve Başak Çayır da 7 yılı aşkın zamandır firmamızda. Onların benim birlikte çalışması da organizasyonumuza güç veriyor. Yeniliklere açık olmamız, müşteri memnuniyetini önceliklendirmemiz, şubelerimizin fazlalığı ve bu şubelerin sanayinin yoğun olduğu bölgelerde kurulmuş olması, araç filomuzu sürekli yenilememiz bizi sektörün en başarılı lojistik firmaları arasında üst sıralara taşıyor” dedi.
 
Firma faaliyetlerinde müşteri memnuniyetinin öncelikli hedef olduğunu vurgulayan Cevdet Çayır, “Murat Çay ailesi olarak gelişmeye, yatırıma, teknolojiye son derece açığız. Kendi sektörümüzle ilgili yurtiçi ya da yurtdışında geliştirilmiş her türlü yeniliği uygulamaya hazırız. Yeter ki müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesini yükseltsin. Bizim önceliğimiz bu. Bizim yaptığımız her yatırımın nedeni hizmet kalitesini yükseltmek, müşteri memnuniyetini arttırmak. Bunun için araç filomuzu genişletip yeniliyoruz. Tır parkları kuruyoruz. Müşterilerimize daha yakın olmak, ihtiyaç duyduklarında en kısa sürede yanlarında olabilmek için yeni şubeler açıyoruz. Yoğun olarak sanayicilere, üreticilere hizmet verdiğimiz için tüm yatırımlarımızı onlara yakın bölgelere yapıyoruz. Bizim 2 temel faaliyet bölgemiz var. İstanbul ve çevresindeki sanayi bölgeleri, bir de aynı zamanda merkezimiz de olan İzmir ve çevresindeki sanayi bölgeleri. İstanbul dünya için önemli bir ticaret merkezi. Ancak İzmir, limanı, tarımsal üretim bölgelerine yakınlığı ile Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı. Hizmetlerimizi bu mantıkla şekillendiriyor ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.