Müftü Süleyman Demiryürek'in Ramazan ayı mesajı

Müftü Süleyman Demiryürek'in Ramazan ayı mesajı
Editör: Aliağa Medya
18 Nisan 2021 - 10:10
Aliağa  Müftüsü Süleyman Demiryürek, rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir açıklama yaptı.
Açıklamasında Ramazan ayın önemine vurgu yapan Müftü Demiryürek  Mübarek üç ayların  üçüncüsü  ve en faziletlisi olan Ramazan'ı Şerif ayının olduğunu  belirtti.
Ramazan ayında müminlerin yapması gereken sorumlulukları hatırlatan Müftü  Süleyman Demiryürek , bu mübarek ayın en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini dile getiridi.
Müftü Süleyman Demiryürek  “Mübarek üç ayların  üçüncüsü  ve en faziletlisi olan Ramazan'ı Şerif ayının gölgesi üzerimize düştü.              Üç aylar başladığı günden bu yana efendimizin öğrettiği duayı yapmaya çalıştık her elimizi açtığımızda; Allah'ım Receb-i Şerifi  Şabanı Şerif' hakkımızda bereketli kıl ve bizleri on bir ayın sultanı  rahmet ayı olan Ramazan'ı Şerife kavuştur diye dua ettik. Gelecek hafta 12 Nisan pazartesi akşam İlk teravih namazımızı kılıp ilk sahurumuzu yapacağız. 13 Nisan Salı günü de ilk orucumuzu tutacağız inşallah  dedi.
“Teravihlerimizi camilerde kılamayacağız”
Bu yıl Coronavirus salgını nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmayacağını hatırlatan Demiryürek , vatandaşların  kendi evlerinde aile fertleri ile birlikte  teravih namazını kılabileceklerini söyledi.
12 Nisan Pazartesi akşam ilk teravih namazını kılıp ilk sahurun gerçekleştirileceğini dile getirerek Müftü Demiryürek,” 13 Nisan Salı günü ilk orucumuzu tutacağız inşallah. Maalesef bu yıl da geçen yılki gibi teravihlerimizi camilerde kılamayacağız. Ama onun yerine evlerimizi camiye çevirmeye çalışacağız inşallah. Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor ‘Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı, umulur ki korunursunuz.’ Peygamber efendimiz de bir hadis-i şerifinde ‘Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır’ buyuruyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da günahlardan ve kötülüklerden korunmak ve geçmiş günahlarımızdan arınmak için farz olan Ramazan oruçlarımızı tutacağız. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu, bereketli ve huzurlu bir şekilde birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. ” ifadelerini kullandı. Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek  Ramazan’a ulaştığı halde oruç tutmaya gücü yetmeyen yaşlı ve sağlığı yerinde olmayan hastaların tutamadıkları oruç nedeniyle her gün için bir fitre miktarı (en az 28 TL) fitre vermeleri gerektiğini hatırlattı.
İsmail Hakkı Ergün/Egede Yedigün