Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezinde Bayram Hareketliliği

Aliağa'nın Yeni Terminalinden hem yolcular hem otobüs firmaları çok memnun

Editör: Aliağa Medya
09 Nisan 2024 - 19:45
Aliağa'da Şehirler arası Otobüs terminali ihtiyacını Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezi projesi ile çözen Aliağa Belediyesi, merkezin hizmete girmesiyle birlikte vatandaşa nefes aldırdı. Bayramla birlikte hizmete başlayan Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezinde Bayram hareketliliği yaşanıyor. Aliağa'nın Yeni Terminalinden hem yolcular hem otobüs firmaları çok memnun. Aliağa Medya olarak Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezini gezerek yolcuların ve otobüs firmalarının görüşlerini aldık.

Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezinde Bayram hareketliliği yaşanıyor
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi yükümlülüğünde olan Yolcu Terminali yapımı Aliağa'da uzun yıllardır bir türlü yapılmayınca Aliağa Belediyesi tarafından ilçeye Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezi kazandırıldı. İlçenin otobüs terminali ihtiyacını çözen merkez Bayramda büyük bir hareketlilik yaşıyor. İzmir- Çanakkale karayolu Aliağa geçişinde İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında Aliağa Belediyesi Akaryakıt istasyonunun yanında yapılan Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezinde 8 adet bilet satış yeri, bekleme salonu, otobüslerin yanaşabildiği peronlar bulunuyor. Mola Aliağa bir yandan da dinlenme tesisi görevi üstlenecek. Yapımı devam eden kafeteryaları ve restoranları hizmete girdiğinde yolcular otobüs beklerken dinlenme tesisi hizmetlerini alabilecek.

Aliağa Belediyesi Terminal ihtiyacını Mola Aliağa Transfer Merkezi ile çözdü.

Geçtiğimiz aylarda proje ile ilgili bir açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Mevzuatlar gereği Belediyemizin otogar yapma ve işletme yetkisi bulunmuyor. Bu yetki mevzuat gereği Büyükşehir'e verilmiş. Lakin Aliağamızda bir otogar ihtiyacımız olduğu da aşikâr. Biz sorunu çözmek adına burada Mola Aliağa’nın inşaatına başladık ve şu anda da hızla çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde bilgi vermişti.

Otobüs Firmaları ve Yolcular Yeni Tesisten Memnun

Efetur, Varan, Metro şirketlerinin yazıhane katibi Doğan Horoz “Burası mükemmel bir tesis oldu. Sağ olsun Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar harika bir yer kazandırdı. Eksiklikler de kısa süre içinde tamamlanacak. Burası, bölgenin yükselen yıldızının otogarı olarak Aliağa'ya çok yakıştı. Aliağa Belediyemize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir kaptan düşüncelerini “Mola Aliağa Tesisi çok güzel olmuş. Vatandaş için güzel, araç parkı ve istirahat için de çok güzel.” şeklinde ifade ederken, Otobüs kaptanlarından Cüneyt Babaçörs de “Aliağa Terminalimiz kaptanlar olarak bizim çok hoşumuza gitti. Burada rahat bir şekilde istirahat etme imkânına sahibiz. Çayımızı içip sohbet edip aracımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burası çok güzel oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Bayram öncesi büyük bir hareketlilik yaşıyoruz. Yolcu potansiyelinde büyük artış var. Herkes memleketine, sevdiklerinin yanına gidiyor. Doluluk oranından memnunuz. İnşallah bu süreçte biraz daha artış bekliyoruz. İşimiz can taşımak. Tüm kaptan arkadaşlarımıza kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

“Serkan Acar'ı tebrik ediyorum. Mükemmel bir tesis olmuş.”

Mola Aliağa Yolcu Transfer Merkezini kullanan yolcular da projeden dolayı memnuniyetlerini Aliağa Medya muhabirine dile getirdiler.  Bayram tatili için Çanakkale'ye gittiğini söyleyen bir yolcu  “Çok güzel olmuş. Gördüğüm kadarıyla şu an düzenlemeler devam ediyor. Aliağa'ya yakışan güzel bir tesis olmuş” derken bir başka yolcu ise düşüncelerini “Serkan Acar'ı, Aliağa Belediyesini tebrik ediyorum. Çok güzel, çok iyi hizmetler yapıyor. Mükemmel bir tesis olmuş. Başarılarının devamını diyorum” sözleriyle ifade etti.