Mobil Hizmet Aracı  önünde kuyruk uzadı, sosyal mesafe unutuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğüne ait İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı önünde 60 yaş, 65 yaş üstü vatandaşlar uzun süre beklediler ve sosyal mesafe unutuldu

 Mobil Hizmet Aracı  önünde kuyruk uzadı, sosyal mesafe unutuldu
Editör: Aliağa Medya
13 Nisan 2021 - 03:42
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğüne ait İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı Aliağa’ya  geldi.
Öğrenci, öğretmen, 60 yaş, 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını olanlara hizmet verecek İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı demokrasi meydanında vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Vatandaşlara hizmet veren Mobil aracın önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Yetersiz görevli olması sebebiyle Vatandaşların uzun zaman beklediği ve bazı vatandaşların sosyal mesafe dikkat etmediler.
“Yanlış burada yerel yönetimlerin büroları var”

Aliağa’da ikamet eden Naci Erdoğan isimli vatandaş hizmet aracın bir iki gün ilçelerde dolaşacağını ve yanlış bir olay olduğunu belirtti. Naci Erdoğan “Bu mobil aracı geliyor bir iki gün ilçelerde dolaşacak bu yanlış burada yerel yönetimlerin büroları var. ESHOT’un olsun, Kent Kart dolum yerleri var memurları buralarda da yapabilirler. Bu kadar da olmaz .En azından günde 5 kişi gitsek bu kadar kalabalık olmaz .İnsanlar bunu çekmez. Bakın yaşlı insanlar burada bekliyor. Hem koronavirüs salgını var . Yanlış .Burada düzgün bir şeyler yapılabilir. Bir iki güne sıkıştırıldığında çok kalabalık olur.Bu konuya çare bulabilirler. bulabilirler .” dedi.
Aliağa da ikamet eden 77 yaşındaki Perihan septici simli vatandaş ise Koronovirüsden salgın nedeniyle mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmadığını ,mecburen geldiğini 4-5 saatten beri beklediğini ,mikrop kapacaklarını söyledi. Perihan Sepitçi” Mecburen dışarıya çıktık 4-5 saatten beri bekliyoruz.Aliağa’nın tapusunu mu verecekler. Sosyal mesafeye uymaya çalışıyoruz fakat gelip oturuyorlar. Bu gibi hizmetlerin eve gelmeli. Mesela aşıya gittik eve gelmediler. Başka yerlerde eve geliyorlar
Yetersiz  Personel “
Zeynel Yavuz isimli vatandaş ise yetersiz personel nedeniyle hizmet verildiğini ve çok kalabalık olduğunu vatandaşların sosyal mesafenin uymadığını belirtirken Osman bayrak isimli vatandaş ise İzmir büyükşehir Belediyesinin verdiği hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Osman Bayrak “Tabii ki ilk gün olduğu için insanlarda bir yığılma var benim tahminin 2-3 gün süreceğinden yarın öbür gün daha rahat olur. İki kişi az herhalde personel yetersizdir. Bu şekilde idare edilecektir herhalde. Ne kadar uyarırsanız uyarın sosyal mesafeyi uymuyorlar. bu da kendimizden bilinçsiz hareketten dolayı kaynaklanıyor. Toplum bunu farkına varmalı.
90 yaşında Halis Oral isimli vatandaş mecburen geldiğini ve eve gelseler daha iyi olacağını söyledi.
Öte yandan mobil hizmet araç kuyruğunda bekleyen Ferhan Yılmaz isimli şahıs ise sosyal mesafeye dikkat etmeye çalıştıklarını söyledi. Yılmaz yaşlıların belli saatlerde dışarıya çıkma yasağın bulunduğunu ve sokak kısıtlamasında Neden yabancı vatandaşların kısıtlama yapılmasını istedi.


ESHOT Genel Müdürlüğüne ait  İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı 12 -14 ,26-27 Nisan  günleri arasında hizmet verecek
 
 Başvuru için ne gerekiyor?
Başvuru için kimlik ve bir adet biyometrik fotoğraf yetiyor. almak isteyenlerin, yüzde 40 ve üzeri engelli olduklarını gösteren sağlık kurulu raporlarının aslı veya aslı gibidir onaylı suretini ibraz etmesi gerekiyor. 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını olan vatandaşlar, İzmirim Kartlarını ücretsiz alabiliyor.
Ayrıca İçişleri Bakanlığının pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında yayımladığı genelge uyarınca, toplu ulaşım araçlarına yalnızca HES Kodu tanımlanmış İzmirim Kartlar ile biniş yapılabiliyor.

İsmail Hakkı Ergün