MİDİLLİ VAKFINDAN VATANDAŞA GIDA HASTANEYE MALZEME DESTEĞİ

İzmir’in Foça İlçesi’nde yaptığı başta anaokulundan üniversiteye her seviyede okullar ve sosyal tesisler olmak üzere yüzlerce hayır faaliyetiyle tanınan Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı koronavirüs salgınındaki sıkıntıları paylaşmak için hem vatandaşlara hem kurumlara yardım elini uzattı

MİDİLLİ VAKFINDAN VATANDAŞA GIDA HASTANEYE MALZEME DESTEĞİ
Editör: Aliağa Medya
03 Nisan 2020 - 00:06

İzmir’in Foça İlçesi’nde yaptığı başta anaokulundan üniversiteye her seviyede okullar ve sosyal tesisler olmak üzere yüzlerce hayır faaliyetiyle tanınan Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı koronavirüs salgınındaki sıkıntıları paylaşmak için hem vatandaşlara hem kurumlara yardım elini uzattı. İhtiyacı olan vatandaşlara gıda kolileri dağıtan vakıf Foça Dvlet Hastanesi’nin mini buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinası ihtiyaçları ile sağlık çalışanlarının kullanımı için temin ettiği maskeleri yetkililere teslim etti.

VAKIF GENÇLER ELELE

11 Mayıs 2012 tarihinde 95 yaşında vefat den hayırsever işadamı Reha Midilli’nin hayat ve hayır arkadaşı Necla Midilli ile ortak isimle kurduğu vakıf vefatından sonra da hayır faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Vakfın yardımları Foça Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin araç desteğiyle ilçenin uzak ve kırsal mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sıkıntıları biraz olsun hafifletmek maksadıyla bazı vakıf üyeleri ve ilçenin gençlerinden oluşan dağıtım ekibi hazırlanan 110 gıda kolisini vatandaşların evlerine kadar götürerek teslim etti. Dağıtım sırasında bazı ailelerin varsa başka acil ihtiyaçları da not edildi.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE PAYLAŞMAYA DEVAM

Sağlık çalışanlarının cansiperane bir şekilde görevlerinin başında olduğu bir dönemdeeksikleri gidermeyi görev bildiklerini belirten Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Özgür Ulu hastane yetkilileri ile sürekli görüşerek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Özgür Ulu; “ Vakıf yönetim kurulu olarak salgın nedeniyle yaşadığımız sıkıntılara imkanlarımız doğrultusunda ortak olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 110 aileye gıda kolisi hazırladık.Bizler Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Haydar Çelebi’de dahil olmak üzere yaşlarımız itibariyle sokağa çıkamasak ta, yaşları uygun yönetim kurulu üyelerimiz, gönüllü gençlerimizle birlikte vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ailelerin yanısıra Foça Devlet Hastanesi yetkilierinden aldığımız liste doğrultusunda bin adet maske, 6 adet mini buzdolabı, çamaşır yıkama ve kurutma makinelerini de teslim ettik. Bu sıkıntının bir an önce bitmesini dilerken ihtiyaçları giderme çabalarımız da sürüyor. Vakfımız gelirleri ve bağışlarla yaşayan bir kurum. Kurucumuz Reha Midilli’nin yaptığı gibi İyi günde de kötü günde de paylaşmaya devam ediyoruz.

Seyfi GÜL