MHP Menemen İlçesi Kongresi

MHP Menemen İlçe Teşkilatı 13. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Tek aday ile gidilen kongrede mevcut Başkan Ali Rıza Bölük tekrar seçilerek MHP Menemen İlçe Başkanlığına devam etti.

MHP Menemen İlçesi Kongresi
Editör: Aliağa Medya
21 Eylül 2020 - 09:31
Milliyetçi Hareket Partisi Menemen İlçe Teşkilatı’nın 13. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede MHP Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük seçildi.

İnönü Kültür Merkezinde koronavirüs önlemleriyle düzenlenen kongreye MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Bingöl, Meclis Üyeleri Yetkin Yıldız, Serkan İnceoğlu, Can Çoban Yılmaz, Mehmet Sait Büdün, Murat Ünsal ve çok sayıda partili katıldı.
Kongre divan başkanlığı İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, İl Başkan yardımcısı Merih Cerit, İl Yönetim kurulu üyesi Levent Gülebastı ve MHP Menemen İlçe Meclis Üyesi Bahadır İnanlı isimlerinden oluştu.
“Faaliyet”, “Yönetim” raporları ile “Gelir-Gider” tablosu okundu ve oylamaya sunuldu. Oylamada oy birliği ile ibra edildi. Program konuşmalarla sürdü. İlk olarak İlçe Başkanı ve tek aday olan Ali Rıza Bölük kürsüye gelerek konuşma yaptı.
MHP Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, “Çok kıymetli dava arkadaşlarım, 2017 yılının 28 Mayıs Pazar günü yine şu an burada olan birçok arkadaşımızın da katılımıyla birlikte göreve başladık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren o günde söylediğimiz gibi Cennet mekân Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde genel başkanımız liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyin emrinde olacağımızı beyan ederek çıktığımız bu yolda üç seneyi aşkın süredir görev yaptık. Bu görev süresince yoğun bir siyasi gündem ile birlikte bir genel bir de yerel seçim yaşadık. Tüm birimlerimiz ile uyum içerisinde keyifli çalışmalar yürüttük. Hepinizin huzurunda şu an burada olan veya olmayan bizimle yol yürümüş tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milli Mücadele yıllarından sonra ülke olarak en zor dönemlerden birini yaşadığımız son zamanlarda sayın Devlet Bahçeli beyin ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozarak Cumhur İttifakı olarak içeride ve dışarıda uygulanan siyasi karar ve icraatlarla ülkemizin bekası, güvenliği ve vatandaşlarımızın huzur ve refahı adına ciddi ve aynı zamanda yoğun bir mesai harcamışlardır.  İlçemizde Cumhur ittifakı olarak AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimiyle iyi bir diyalog ve çalışmayla güzel bir uyumu sağladık. Kendilerine de şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum.
Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızda güzel insanlarla güzel işler yaptık. Aynı zamanda güzel insanları kazanmaya gayret gösterdik. Özellikle bu dönemde genç ve güzel kardeşlerimizi hazırlayarak seçimlerde aday olacak kadroları yetiştirip kendi misyon vitrinimizi yaratacağız. Kongremiz ülkemize partimize ve ilçemize hayırlar getirsin inşallah. Ne Mutlu Türküm Diyene, Allaha emanet olun” dedi.




























Emperyalist güçlerin yerli işbirlikçilerinin olduğunu kaydeden MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Menemen İlçemizin 13. Olağan kongresine hoş geldiniz.  Ülke olarak yoğun günler geçiriyoruz. Yıllardır söylediğimiz küresel emperyalizm, yıl evvel tamamlayamadıkları, kendilerince yarım kalan işlerini bitirmek üzere sınırlarımızda arzı endam ediyorlar.  Rum burada yunan burada, İsrail burada, Fransa burada, Arap emirlikleri burada, mısır burada hepsi aynı karedeler. Hani batı idi, hani medeniyetti. Kimse unutmasın yüz yıl evvel İstanbul’u işgal eden İngiliz aynı İngiliz. Yüz yıl evvel Antep’imizi işgal eden Fransız aynı Fransız. İzmir’i işgal eden yunan aynı yunan. Yüz yıl evvel kutsal topraklarda arkamızdan hançerleyenler aynı millet. Bunlar küresel emperyalistler dedik ya sömürerek yaşıyorlar.

Bize benziyor ama bizden değiller!

Emperyalist güçlerin yerli işbirlikçilerin Türk Tabipler Birliğine destek gösterilen kaydeden Şahin, “Bizi daha çok yerli işbirlikçileri rahatsız ediyor. Bize benziyorlar, bizden değiller. Bize benziyorlar, düşmanla birlikteler. Adı Türk Tabipleri Birliği olan, Ülkemizin yetmiş yıllık bir odası var. Afrin harekâtında PKK’lıların öldürülmesine dayanamayıp açıklama yapan ve Ankara 32. Ağır Ceza mahkemesinden 10’ar ceza alan devletimize milletimize düşman bir oda. Geçtiğimiz gün de bu oda ülkemizin koronavirüs salgınıyla mücadelesini akamete uğratmak maksadıyla “siyah kurdele” eylemi başlatma kararı almışlar. Liderimiz Genel Başkanımız da dün “ sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” dedi. Sen misin diyen, İlk açıklamayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı, “İyiki varsınız Şükran borçluyuz” arkasından HDP, arkasından Davutoğlu, Babacan. En son kim yaptı biliyor musunuz? Meral Akşener. Telefonla aradı, destek telefonuydu bu. Türk Tabipler Birliği ve Sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Şaşırdık mı? Hayır. Bekliyor muyduk? Evet bekliyorduk. Ne demiştik bize benzerler ama talimatı başka yerden alırlar. Biz onlara değil Liderimiz Genel Başkanımız ne diyor ona bakacağız. İlçe Başkanımız burada. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin Uçbeyi sizin derdinizle dertlenecek, sizin sevincinizle sevinecek, zor zamanında yanınızda olacak. Sizden de sorumlum çocuklarınızdan da. Hastaneye de yetişecek düğününüze de. Biz bu şehrin ağaları değil bu şehrin hizmetkârlarıyız. Biz Türk Milliyetçileriyiz. Hizmet ettiğimiz kadar varız. Bu duygu ve düşüncelerle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyor bu kongrenin ilçemize, İzmir’imize memleketimize hayır getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.  


MHP Menemen İlçe kongresine katılan İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Liderimiz Devlet Bahçelinin yolbaşçılığında devam eden yolculuğumuz; yarım asırlık bir çınar olan bu kutlu çatı altında büyük Türk milletine nefes olmaya, ilham vermeye devam etmektedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongremiz ve gerçekleştirilen diğer kongrelerimiz ile birlikte; geçmişten geleceğe köprü olan çelikten zincirin en önemli halkaları oluşturulmakta, yüce ülkülere ulaşmak için mühim görevler üstlenecek olan kadrolar kıymetli delegelerimizin oylarıyla belirlenmektedir dedi.

Sözlerine devam eden Osmanağaoğlu , “Bu sebeple ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemlerde, devletimizin tökezlemesi için ellerinizi ovuşturanların fazlasıyla olduğu bir dönem de MHP’nin ortaya koyduğu net iradenin, kötü niyet sahiplerini her zamankinden çok rahatsız ettiği muhakkaktır. Değerli Dava arkadaşlarım; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin mimarı olduğu, Türk milletinin aklıyla vücut bulan, bugünün Türkiye’sini koruyan ve geleceğin Türkiye’sini kuran Cumhur ittifakı ahlaklı erdemlerle şekillenmiş, ülkemiz için fazlasıyla önemli gördüğümüz bir çatıdır.

Atılan her milli adımda hedef haline getirilmeye çalışılan, Türkiye’nin hakkını korumak adına gösterilen her milli tavırda saldırılara maruz kalan, dünyanın dört bir yanında ezilen ve sömürülmek istenen milletlerin yanında her olunduğunda vasıfsız siyaset bukalemunlarının itibarsızlaştırma gayretlerinin odağına koyulmaya çalışılan Cumhur İttifakı; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi; “milletimizin ruh kökünden doğmuş, kutlu iradesiyle doğrulmuş, istikbal ve istiklal hedefleriyle devleşmiş Türkiye'nin güvencesi, milli bekamızın yılmaz bekçisi olmuştur. "İşte böylesine hassas bir dönemde ihtiyacımız olan birlik ruhu ve dirlik ciddiyeti 13 Olağan Kurultayının parolasını“ “İSTİKLAL İÇİN BİRLİK, İSTİKBAL İÇİN DİRLİK” olarak belirleyen Milliyetçi Hareket Partisinin gayretleriyle bundan sonra da varlığını muhafaza edecektir.
 
İzmir’in hemşerisi olmakla övünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutlu emaneti İzmir’imize sahip çıkma kararlılığımızı, mensubu olmaktan övünç duyduğum Türk milleti adına yineliyorum. Türk’süz bir İzmir hayal edenler, İzmirsiz bir Türkiye Cumhuriyeti hülyasına kapılanların kabusu olacağımızı ifade etmek istiyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle muhterem heyetimizi tekrar sevgi ve saygılarımla selamlıyor, MHP Menemen İlçe teşkilatımızın 13. Olağan kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle ilçe teşkilatını tebrik etti.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi ve İlçe teşkilatıyla toplu fotoğraf çektirildi.