MHP'li Osmanağaoğlu: Enerji Alanındaki Bağımsızlık Mücadelemizi de Kazanacağız.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer OSMANAĞAOĞLU TBMM de devam eden 2024 bütçe görüşmelerin de MHP grubu adına yaptığı konuşmada; “ Türk ve Türkiye Yüzyılı ülkümüze ulaşılmasında en önemli sacayaklarından birisi de kazanılmasıdır “ dedi

 MHP'li Osmanağaoğlu: Enerji Alanındaki Bağımsızlık Mücadelemizi de Kazanacağız.
Editör: Aliağa Medya
13 Aralık 2023 - 21:20
Konuşmasında ; “ elbette bu bağımsızlık mücadelesi sadece Türk milleti için değil; ahlak muhtevasının olmadığı, insan haysiyetinin katledilmesinin sıradanlaştırıldığı, maşeri cinnetin hâkim olduğu bir dünya dayatan sömürgeci zihniyetin pençesinde kıvranan insanlık için de ehemmiyet taşımaktadır “    İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu şunları söyledi : Üzücüdür ki; yıllarca bizim olan yer altı kaynaklarımızın milletimizin hizmetine sunulması, ekonomik ve siyasi tartışmaların, akşam sohbetlerinin konusu olmaktan öteye geçememiştir. Ne var ki bugün verilen mücadele meyvelerini vermeye başlamış, petrol kaynaklarımız milletimizin hizmetine arz edilmeye başlamıştır.

                Türkiye Cumhuriyeti’nin başarabilecekleri konusunda ısrarla olumsuz telkinlerde bulunanlar için, Türk milletinin aydınlık geleceğini karartmak için devamlı umutsuzluk aşılayanlar için üzücü olsa da; bugün sadece Gabar Dağındaki sahalarda günlük üretim 30 bin varili geçmiştir.

                Türk Devletinin milletiyle sırt sırta vererek verdiği mücadeleyi inatla itibarsızlaştırma gayreti taşıyanlar için tam bir hayal kırıklığı olsa da; bugün Karadeniz doğal gazında üretim kapasitesinin 4 milyon metreküp seviyesine ulaştığını, yılsonunda ise bu oranın 7 milyon metreküpe ulaşması için gayret gösterildiğini gururla paylaşmak isterim.

                Yeri gelmişken bir teşekkürü ve takdiri de hakkı olan kıymetlilerimize, tarihi kavgamızda ülkülerimizi bayraklaştıran kahramanlarımıza göndermek isterim.
               

                Gece gündüz demeden, aylarca evlatlarından, sevdiklerinden ve sevenlerinden ayrı kalmak pahasına, yer altı kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak için çalışan ve bugün haklı gururu en çok hak eden
mühendisimizden teknisyenimize tüm enerji ordusuna şükranlarımı sunuyorum.

               

Bilinmelidir ki bu yolda atılan her adım Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, asra vurulan bir mühürdür.

                Mesuliyet ahlakıyla, sonu gelmeyecek bir keşif aşkıyla, kucağında yaşadığımız çağı Türk asrı yapacak inanç da bu adımı atanlarda ziyadesiyle mevcuttur.

                Bu gelişmeleri küçümseyenler vardır, olmaya devam edeceklerdir. Atılan adımları hor göstermeye çalışanlar, görmeyi ve görülmesini istemeyenler elbette vardır ve olmaya da devam edecektir.

                Dün bulunan doğalgaza yalan diyenler, Gabar’da ki petrol bulunduğunda buna uydurma diyenler, petrolün olmadığını olsa da çıkartılamayacağını iddia edenler halen hatırımızdadır.

                Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin “Türkiye’nin karşısında toparlanan husumet ve huşunet cephesi” olarak tanımladığı bu cephenin yalanla yoğrulmuş sözleri halen kulaklarımızdadır.

                Bunlara diyeceğimiz şudur ki;

                Bildiğinizi okuyun, biz iman ve kararlılıkla Türk ve Türkiye Yüzyılı yolculuğumuza devam edeceğiz. İnsanımızla, milletimizle ve el ele!