MHP'li Başkan Aydemir'in açıklamalarına CHP'li Başkan Oğuzhan'dan sert cevap!

MHP'li Başkan Aydemir'in açıklamalarına CHP'li Başkan Oğuzhan'dan sert cevap!
Editör: Aliağa Medya
12 Aralık 2022 - 23:39
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa  İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan  basın açıklaması yaptı. Şan  yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta  MHP  Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir’in yaptığı açıklamaları eleştirerek Aydemir’e cevap verdi. Toplantıda  Katlı Kavşak (Battı – Çıktı) Projesi’nin yapım sürecinde gerçekleştirilen ihaleler hakkında eleştirilerde bulunuldu.

“20 yıllık AKP iktidarının ilk 15 yılında kendilerinin muhalif olduklarını unuttular mı  ?“

MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir’in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalara cevap veren CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Malumunuz, sizlerle gerçekleştirilen bir sohbet organizasyonunda, Cumhur İttifakının küçük ortağının ilçe başkanı, genel başkanımızın 3 Aralık tarihinde milletimize umut olan vizyon açıklamasına ilişkin talihsiz beyanlarda bulunmuştur. Söz konusu açıklamaları okurken, sayın başkan, alanında söz sahibi, yetkin, bilinir hangi ekonomistlerden bilgi almıştır, merak buyurduk. Öncelikle sayın başkana, açıklamasında ülkenin karanlık günlerden geçtiğini itiraf ettiği için teşekkür ediyorum. Bizler, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na inanlar olarak hayal kırıklığına uğramadık sayın başkan. Bilakis iktidara gelişimizi daha bir heyecan ve coşku ile bekliyoruz. Sayın Başkan, ülkenin içinde bulunduğu karanlık durumu itiraf etmiş ama bu durumun sorumlusunun muhalefet olduğunu iddia etmiştir. 20 yıllık AKP iktidarının ilk 15 yılında kendilerinin muhalif olduklarını unuttular mı acaba diye düşünmeden de edemedik. MHP İlçe Başkanı açıklamalarında, Başkanlık Sistemine geçmeden önce Cumhuriyetimizin ve daha birçok demokratik, gelişmiş ülkenin yönetim şekli olan Parlamenter Sisteme ucube demiştir. Üstelik hedeflenen güçlendirilmiş bir yönetim anlayışı için bu tabiri kullanmıştır. Ancak, bizim ucube tanımımız ile başkanın ucube tanımı taban tabana zıt olmuştur. Bütün yetkilerin tek adamda toplandığı bir idare şekli ne zamandır demokratik olmuştur? Güçlü Türkiye, denetlenebilir, hesap veren, liyakatli yöneticilerin işbaşına gelmeleri ile mümkündür. O güzel günlere az kaldığının müjdelendiği bir gün olmuştur 3 Aralık. MHP İlçe Başkanı Sayın Aydemir, zihniyetimizi kargaşa ve kaosa sürüklemek isteyenler olarak etiketlemiştir. Sayın Başkan, bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı ve her bir üyesi ihanet planları içinde olmak ithamınızı kabul etmiyor ve milliyetçiliğin, vatanseverliğin kimsenin tekelinde, hele hele partilerin tekelinde olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz. Kalbimizde vatan ve millet sevgisi ile dün olduğu gibi bugün de aydınlık, müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğimizi büyük bir kararlıkla tekrarlıyoruz.” Dedi.

“Parlayan bir Aliağa görmedik”

Basın açıklamasına devam eden Başkan Oğuzhan MHP İlçe Başkanı Aydemir’in, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’yı İzmir’in parlayan yıldızı yaptığını iddiasına hatırlatan Oğuzhan” Parlayan bir Aliağa görmedik ama arazileri talan edilen bir Aliağa gördük. Bir haber sitesinde ‘Bir şirket profili: seçimden sonra kuruldu, MHP’li Belediye iki yılda 14 İhale yağdırdı’ şeklinde yer alan habere istinaden soruyoruz bizler de ‘Artife İnşaat Yapı Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Ltd. şirketini. Bu şirketin sadece Aliağa Belediyesi’nden iş aldığı doğru mudur? 2 yıllık ömründe Aliağa Belediyesi’nden hangi işleri, hangi fiyatlara almıştır? Battı Çıktı Projesi Aliağamıza hayırlı uğurlu olsun, yapım esnasında ciddi bir emek veren İZSU’ya teşekkür ediyoruz. Her ne kadar büyük ortağın İl Başkanı, Aliağa’da CHP’li Büyükşehir’in çalışmaları engellediğini söylemiş ise de hafızamız yanıltmıyorsa Başkan Acar, İZSU’ya katkılarından dolayı teşekkür etmişti. Gönül isterdi ki İl Başkanı bu beyanatı verdiğinde, Belediye Başkanı gerçeği belirtsin.” İfadelerini kullandı.

“Acar sürekli ihale yaparak  bir yerlerden para aktarmaya devam ediyor”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ardından CHP Aliağa İlçe Yöneticisi Önder Koç slayt eşliğinde yaptığı açıklamada Aliağa Belediyesi'nin yaptığı ihaleleri eleştirerek ;
 06.06.2022 tarihinde Aliağa Şehir Merkezi Farklı Seviyeli Kavşak ihalesine çıkıyor. İhale Pazarlık yöntemi ile yapılıyor. İhaleyi Pazarlık yaparak NET Yapı diye bir şirket 108.104.700 TL ile kazanıyor. Biz ihaleden ne anlıyoruz alan firma anahtar teslim olarak Kavşağı bitirip çıkacak. Ama asıl hikaye daha sonra devam ediyor. 
12.09.2022 tarihinde Katlı Kavşak Aydınlatma Direği ihalesin çıkıyor. İhale Pazarlık yöntemi ile yapılıyor. İhaleyi OPTOLED firması 7.306.000TL ile kazanıyor
19.10.2022 tarihinde Su Köprüsü, Antik Sütun ve Peyzaj için ihaleye çıkıyor. İhaleye Pazarlık yöntemi ile Jeotermal Enerji Şirketi çağrılıyor. 13.099.679 TL gibi bir para ile Jeotermal kazanıyor kazanıyor. 
25.11.2022 tarihide tekrar bir ihaleye şahit oluyoruz. Bu sefer Su Köprüsü, Antik Sütun ve Peyzaj için ihaleye çıkıyor. Yanlış anlamadınız. Tekrar aynı ihale. Bu sefer İkiay firması ihaleye giriyor ve 8.926.323 TL ile ihaleyi kazanıyor.
Aradaki 5.000.000 TL gibi bir fark ne oluyor acaba. İlk ihaleye çıkan Park ve Baçeler Müdürlüğündeki ekibiniz mi ihale yapmayı bilmiyor yoksa Jeotermal A.Ş firmanızdaki personel mi çok iyide bu kadar fark çıkabiliyor.
Bu kadarla bitti mi, tabi ki hayır, talan devam ediyor.
21.11.2022 tarihinde Aliağa Belediyesi Spor ve Yaşam Merkezi Bina Yapım ve Peyzaj Düzenlemesi İşi için ihaleye çıkıyor. İhaleyi Sarılar İnşaaat firması 215.220.000 TL gibi neredeyse bir ilçenin 2022 bütçesi kadar bir para ile kazanıyor.
31.03.2022 tarihide Aliağa Belediyesi Spor ve Yaşam Merkezi Yapılmasına İlişkin Mimari ve Mühendislik Uygulama Projeleri Hazırlanması İşi için ihaleye çıkılıyor. İhaleyi Nokta Planlama Mimarlık 695.000 TL ile kazanıyor.
21.04.2022 tarihinde yine Aliağa Spor ve Yaşam Parkı Yapılmasına İlişkin Mimari Avan Projeleri ve Mühendislik Raporları Hazırlanması İşi için ihaleye çıkılıyor. Bu sefer ihaleyi NEXT Planlama Mimarlık firması 655.000 TL ile kazanıyor.
Sizce de bir gariplik yok mu? Aynı işe 20 gün ara ile 2 ihale.
Biz takip etmekten yorulduk ama başkan ihale!! yapmaktan sıkılmadı.
21.02.2022 tarihinde İzmir Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Yapım İşi için ihaleye çıkılıyor. İhale yine pazarlık usulü ve kazanan firma 8.020.947 TL ile Jeotermal enerji. Biz yine anahtar teslim ihale beklerken bu iş içinde ihale üstüne ihale yapılıyor. Üstelik 180 takvim gününde bitirme zorunluluğu olduğu halde yapılmasına destek verdiğimiz bu tesisin ne zaman biteceğini merak ediyoruz.
13.05.2022 tarihinde Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi İçin 250 kVA Transformatör ve ENH Montaj Dahil Malzeme Alım İşi için ihaleye çıkılıyuor. Yine Pazarlık ve yine Jeotermal Enerji firması. Bu sefer 599.000 TL ile kazanıyor ihaleyi.
31.05.2022 tarihinde Aliağa Damızlık Kıvırcık Koyun Üretim Merkezi İçin Sondaj Hizmet Alımı İşi için ihaleye çıkılıyor. Yine pazarlık usulü ve kazanan firma 703.000 TL ile TESPA şirketi. Anahtar teslim çıkılan ihaleler, ihale yapıldıktan sonra iş bölünerek yeniden ihalelere çıkılıyor" ifadelerini kullandı.

“Aliağa’nın havası 50 mikron değerin üstünde”

Koç, Acar’ın Aliağa’nın havasının temiz olup olmadığı yönündeki değerlendirmelerine de değinerek, “Serkan Acar, geçtiğimiz hafta basınla düzenlenen kahvaltıda Aliağa’nın havasının temiz olduğu ile ilgili açıklama yaptı. Dünya şartlarında PM10 partikül değerlerinin verildiği bir sistem var ve Aliağa’nın havası da burada ölçülüyor. 50 mikron değerinde olması gereken hava, 10.00 – 16.00 saatleri arasında 50 mikron değerin üstünde. Aliağa halkı bu saatler arasında sokağa çıkmayacak mı ?” ifadelerini kullandı.