MHP Foça'da kongre coşkusu

MHP FOÇA'DA TURAN ÇETİNASLAN GÜVEN TAZELEDİ

MHP Foça'da kongre coşkusu
Editör: Aliağa Medya
21 Eylül 2020 - 08:08
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça İlçe Başkanlığı’nın 13. Olağan Kongresi yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde tek liste ile yapılan kongrede, mevcut İlçe Başkanı Turan Çetiaslan yeniden seçilerek güven tazeledi.
 
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye partililerin yanı sıra MHP İzmir İl Yöneticileri, Cumhur İttifakı’nın Foça Belediye meclis üyeleri, komşu ilçelerin ilçe başkanları ve AK Parti Foça İlçe Başkanı Etem Ali Haydar Çapçı katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı MHP İzmir İl Yöneticisi Hasan Keser tarafından okundu. Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Şevket Alptekin’in yaptığı kongrede gündeme alına maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Başkan Turan Çetinaslan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden ilçe başkanı seçildi.
 
Kongrede partililere hitap eden MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinaslan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Foça halkından aldığı destekle her seçimden oyunu yükselterek çıktığına vurgu yaptı. 2014 ve 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde alınan sonuçlara işaret eden Turan Çetinaslan, “Foça Belediye binasına bayrağımızı dikmenin vakti geldi” diyerek, Foça'da adım adım iktidara yürüdüklerini söyledi. 

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Turan Çetinaslan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirlik' vurgusunu yineledi. 51 yıllık ulu bir çınar olan MHP’nin neferi olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Turan Çetinaslan, şöyle konuştu: “Milliyetçi Hareket Partisi yarım yüzyılı aşan soylu mücadelesiyle Türk milletinin ve devletinin güven kaynağı olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin cefakâr mensupları dün nasıl ki Başbuğ Türkeş’in izinden gittiyse, bugün de taviz vermeden bilge liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin izinde ve gösterdiği hedefe doğru yürümektedir”
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Foça İlçe Teşkilatı olarak göreve geldikleri ilk günden bu yana görev bilinci ve dava şuurundan ödün vermeden çalıştıklarını ifade eden Çetinaslan, sözlerine şöyle devam etti: “İlkelerimizden ve ülkümüzden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Birilerinin sustuğu zamanlarda, bazılarının çaresiz kaldığı anlarda ve birilerinin saklandığı olaylarda sesini yükselten, yumruğunu meselelerimizin üzerine vuran liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ve teşkilatımızın emrinde mücadelemizi sürdüreceğiz”
 
Türkiye ve Türk Milleti'nin hapsolduğu cendereden çıkmak üzere olduğunu vurgulayan Çetinaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz biliyor ve görüyoruz ki, Türkiye ve Türk Milleti artık hapsolduğu cendereden çıkmak üzeredir. Ülkemiz üzerine örülen vesayet zincirleri birer birer kırılmakta, başta hain FETÖ olmak üzere bütün bölücü örgütler yerle yeksan olmakta ve Türklük güneşi yeniden doğmaktadır. Hiç şüphesiz bu güneş liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sayesinde parlamış ve bütün Türk dünyasını aydınlatmaya başlamıştır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in bir mensubu olarak iman ediyorum ki, yeni bir Türk çağı açılmış, unutulan medeni vasfımız yeniden harekete geçmiştir.”
 
Konuşmasının devamında; MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den övgüyle bahseden Turan Çetinaslan, şunları söyledi: “Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in gözbebeği İzmir’imizde de kutlu davamız adına çok güzel adımlar atılmakta, 20 yıldır yapılmayanlar yapılmakta ve bizim için hayal olanlar tek tek gerçekleşmektedir. Bunu da başaran, hepimizim ağabeyi, İzmir İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin Beyefendidir. İl yönetimiyle, ilçe başkanlarıyla ve İzmir’deki bütün mensuplarımızla bizi birbirimize kenetleyen, aynı hedeflere yürümemizi sağlayan sayın il başkanımıza teşekkür ediyorum.”
 
MHP Foça İlçe Teşkilatı’nda birlikte görev yaptığı arkadaşlarına ve partililerine ayrı ayrı teşekkür eden Çetinaslan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin mimarı olduğu Cumhur İttifakı’nın başarısı için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
 
Turan Çetinaslan İlçe başkanı seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada partililere teşekkür etti. MHP’nin Turan Çetinaslan başkanlığındaki Foça İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Oğuzhan Yılmaz, Mehmet Kartal, Mehmet Sayılır, Engincan Yıldırım, Cihan Kandillioğlu, Ufuk Aşıcı, Mücahit Balıkçı, Özden Aydın, İlhan Üyücü, Zafer Dişçioğlu, Cellalettin Çoktelaş, Ercan Kıpırdak, Necmettin Erdem ve Hasan Eser.