Merhum Akyarlı İzmir Kent Konseyi Parkı'nda anıldı

Merhum Akyarlı İzmir Kent Konseyi Parkı'nda anıldı
26 Ağustos 2023 - 21:35
Eski İzmir Kent Konseyi Başkanı merhum Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, vefatının birinci yıldönümünde İzmir’de anıldı. Akyarlı'nın büstünün yapılacağı park alanında sevenleri, anı köşesine karanfil bıraktı, fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. 

Geçmiş dönem İzmir Kent Konseyi Başkanı merhum Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, birinci ölüm yıldönümünde İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan İzmir Kent Konseyi Parkı’nda anıldı. İzmir Kent Konseyi’nin, 2023 Ocak ayında yaptığı Genel Kurulu’nda aldığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen kararla, merhum Adnan Oğuz Akyarlı'nın büstünün konulacağı İzmir Kent Konseyi Parkı’ndaki anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına sivil toplumdan sorumlu danışmanı Melih Yalçın, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, CHP 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, İzelman A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, Engelsizİzmir Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, İYTE Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fehmi Doğan, merhum Prof. Dr.Adnan Oğuz Akyarlı’nın ailesi, sevenleri, STK, oda, meslek örgütü üyeleri, kent konseylerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. 

“Bu özel parkta olsun istedik”
İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, anma töreninde yaptığı konuşmada,  "İzmir Kent Konseyi olarak paydaşlarımızla birlikte, Adnan Hocamızın bu ilk anma törenini, kente yeni tasarımıyla kazandıracağımız bu özel parkta yapmak istedik" dedi.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise merhum Akyarlı ile geçmişten gelen dostluklarından bahsederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak aynı sıraları paylaştıklarını ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Melih Yalçın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile merhum Akyarlı'nın dostluklarından bahsederek, sevenlerine selamlarını iletti.
CHP 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı da merhum Akyarlı'nın demokrasiye, özgürlüklere ve çağdaş yaşama duyarlılığından bahsetti. 
Engelsizİzmir Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem aynı zamanda dostu olan Akyarlı ile engelliler üzerine birlikte değerli çalışmalar yaptıklarından söz etti.

Ailesi teşekkür etti
Akyarlı'nın ailesi, bu yıl anma törenini düzenleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletirken, İzmir Kent Konseyi Parkı'nın bulunduğu alanın kendileri için babalarıyla sağlığında buluşma noktaları olduğunu ve bu yüzden heyecan duyduklarını ifade etti. Babalarının iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir sivil toplumcu olmasından ötürü bu anma töreninde kendilerine gösterilen saygı nedeniyle duygulandıklarını da eklediler.
Merhum Akyarlı'nın büstünün yapılacağı park alanında Akyarlı'nın sevenleri, anı köşesine karanfil bıraktı. Fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. 

Kitap Kafe bu parkta açılacak
Büstün yer alacağı İzmir Kent Konseyi Parkı’nın yeni tasarımı, İzmir Kent Konseyi’nin işbirliğinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi tarafından tümüyle gönüllü olarak üstlenildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzelman AŞ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve İzmir Ticaret Odası tarafından da merhum Akyarlı’nın hayali olan Kitap Kafe yeniden tasarlanan bu parkta hayata geçirilecek.