Menemen'de Yağmur Sel Oldu Aktı

İzmir Menemen'de etkili olan yağış, adeta göl oldu aktı

Menemen'de Yağmur Sel Oldu Aktı
Editör: Aliağa Medya
13 Haziran 2019 - 00:46

İzmir Menemen'de etkili olan yağış, adeta göl oldu aktı. Caddeler sel olup taşarken, esnaf ise dükkanlarını sudan korumak için büyük uğraş verdi.


İzmir Menemen'de Yağmur Sel Oldu Aktı

Menemen'de bugün yağmur adeta göle dönüştü. Cadde ve sokaklar sel olup taşarken, insanlar ise yağmurdan saklanmak için mücadele verdiler. Meteoroloji Uzmanları aslında yağmuru önceden uyarmıştı. Ama insanlar hazırlıksız yakalandıkları için,kaçacak bir yer bulamadılar. Esnaf ise çaresiz kalırken,suların dükkanlara girmemesi için yoğun bir uğraş verildi. Sonrasında ise, Belediye ekipleri hemen cadde ve sokaklarda daha fazla suyun sel şekline dönüşmemesi adına çalışmalara başladı. Belediye ve İtfaiye ekiplerine,vatandaşlarda yardım ederek, mağdur olan insanlara çare olmak için destek oldular.
Caddeler Sel Oldu Aktı
Menemen'de yağmur bir kaç saat sürerken, insanlar ise dükkanlara ve tentesi olan yerlere saklanarak, yağmurun azalmasını bekledi. Caddeden geçen araçlar ise, suya mağruz kalarak, yol kenarında durmak zorunda kaldılar. Sokaklarda bazı eşyaların suyla beraber aktığı da göze çarptı. Birinci katta olan evlere su girerken, insanlar eve giren suları el birliğiyle boşalttı. Belediye ekipleri, değişik araç ve ekipmanlarla beraber insanlara yardım ederken, selden etkilenen eşyalar ise kurtarıldı.
Meteoroloji Uyarmaya Devam Ediyor
Yağmur bugün uzun süre etkili oldu ve dakikalar içinde her yer sele dönüştü. Meteoroloji uyarılarına devam ederken, İzmir ve çevresinde yağmurun etkili olacağını belirtiyor. Belediye çalışanları da, yağmurun yeniden etkili olabileceğini göze alarak, önceden önlem almanın yollarına başvuruyor. Vatandaşlarda kendilerine göre önlem alarak, esnaflar ise yağmurdan etkilenmemek için kendilerine göre etkili olan önlemlere başvuruyor.Menemen'de yağmura karşı erken önlemler alarak, en azından hasarı en aza indirmeye çalışılacak.