Menemen'de Vebalı Kurbanlık İddiası Gerçek Dışı

Menemen’de Vebalı Kurbanlık İddiası Gerçek Dışı Geçtiğimiz günlerde Bergama’da kurbanlık hayvanların toplu ölümüyle gün yüzüne çıkan veba hastalığı sonucunda 20 mahalle karantinaya alınarak bölgeye ku

Menemen'de Vebalı Kurbanlık İddiası Gerçek Dışı
01 Ağustos 2019 - 01:18

Menemen’de Vebalı Kurbanlık İddiası Gerçek Dışı


Geçtiğimiz günlerde Bergama’da kurbanlık hayvanların toplu ölümüyle gün yüzüne çıkan veba hastalığı sonucunda 20 mahalle karantinaya alınarak bölgeye kurbanlık hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştı.

Hayvanların sahibinin yaptığı açıklamaya göre Menemen’den satın aldığı hayvanların öldüğü yönündeydi.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda gayri resmi birçok yetkili ve hayvan sahipleriyle görüşerek durumun değerlendirmesini yaptık. Menemen’in tüm mahallelerinde ve kurbanlık hayvan satışı yapılan bölge içerisindeki hayvanların denetimleri tam olduğu, hastalık veya toplu ölümle karşılaşılmadığı ortaya çıktı.

İddia Gerçeği Yansıtmadı
Menemen’e getirilen ve Menemen’de yetiştirilen hayvanların veba hastalığı olabileceği yönündeki şüphelerin Menemenlileri oldukça rahatsız etmesi ve gazetemize araştırın kayıtsız kalınmasın isteklerinin oldukça fazla olmasından dolayı olayın gerçekliğini araştırdık. Gittiğimiz, görüştüğümüz hiçbir yerde hasta hayvan şüphesiyle karşılaşmadık ve gayri-resmi görüşmeler sonucunda, Menemen’de kontrollerin sık olduğunu ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını öğrendik. Bergama’da ise araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor.