Menemen'de Uyuşturucu Satıcılarına Büyük Darbe

İzmir’in Menemen ilçesinde 16

Menemen'de Uyuşturucu Satıcılarına Büyük Darbe
Editör: Aliağa Medya
19 Ağustos 2019 - 14:04
İzmir’in Menemen ilçesinde 16.08.2019 tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğüuyuşturucu kullanımı ve ticaretine yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Ahıdır mahallesinde şüphelenilerek durdurulan H.D isimli şahıstan 27 gram uyuşturucu madde ve Asarlık mahallesinde yunus timlerince yapılan kontrollerde şüphelenilerek durdurulan E.N, Y.G, S.B isimli şahıslardan ayrı ayrı poşetlenmiş  7 adet uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerin sorguların edinilen bilgiler doğrultusunda F.D isimli şahıstan da 14 adet satış için hazırlanmış esrar maddesi ele geçildi. Yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemeler ile ilgili gerekli işlemler yapılarak şahıslar mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden F.D çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan şüphelilerin verdiği ifadeler sonucunda uyuşturucu maddelerini Menemen ovasındaki Camikebir Mahallesi Ortaköy mevkii yolu sokağında bulunan bir şahıstan temin ettikleri bilgisi üzerine incelenen tarlada mısır fidanlarının arasına dikilmiş esrar fideleri tespit edilerek tarla ve kulübe sahibinin belirlenmesi için takibe alındı.

2019/08/2019-08-19-12-26-02.jpg

TAKİP SONUÇ VERDİ 4.5 KİLO ESRAR YAKALANDI


48 saat süren takibin ardından mısır tarlasına gelerek  hint kenevirlerini sulamaya başlayan A. T. (63) suçüstü yakalandı ayrıca bölgeye çalıntı olduğu tespit edilen motorla gelerek şüpheli hareketlerde bulunan H.D isimli şahısta yakalandı.
Şahsın yakalandığı tarlada ve kullandığı çiftlik evinde  yapılan arama sonucu  122 kök dişi hint keneviri bitkisi ve kurutulup kullanıma hazır hale getirilmiş 4,5 kg esrar maddesi ile birlikte çalıntı motor ele geçirildi.
Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.