Menemen'de insanlık dışı vahşet Yavru kedilerin başlarını ve patilerini kestiler

İzmir'de yeni doğan 5 kedinin başları ve patileri kesilerek telef edildikten sonra sitenin bahçesine atılırken, kedileri gören mahalle sakinleri şok geçirdi

Menemen'de insanlık dışı vahşet Yavru kedilerin başlarını ve patilerini kestiler
Editör: Aliağa Medya
13 Nisan 2019 - 01:45
İzmir'de yeni doğan 5 kedinin başları ve patileri kesilerek telef edildikten sonra sitenin bahçesine atılırken, kedileri gören mahalle sakinleri şok geçirdi.

İzmir’in Menemen ilçesi Ulukent'te site sakinlerinin tarafından beslenen  'Prenses' isimli kedi 5 gün önce 5 yavru doğurdu. Site sakinlerinden bazıları ise kedilerin sitede beslenmesine karşı çıktı. Bunun üzerine hayvanseverler yavru kedileri kapalı bisiklet garajına götürerek, bakmaya başladı. Her gün yavruları beslemek için garaja giden site sakinleri dün akşam bisiklet garajına gittiklerinde büyük şok yaşadı. Site sakinleri yeni doğan kedileri, başları ile patileri kesilmiş halde buldu. Telef edilen kediler garajın önündeki bahçeye atıldı. Yaşadıklarını şok karşısında büyük üzüntü duyan hayvansever vatandaşlar, telef edilen kedilerin sonrasında birileri tarafından ortadan yok edildiğini görerek bir şok daha yaşadı. Hayvansever site saknileri, belediye ve polise şikayetçi olurken, bazı site sakinleri de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“Böyle insanlık olur mu”

Site sakinlerinden kedileri besleyen Müge Kübra Adıbeş sabah kalktıklarında gördükleri manzara karşısında şok geçirdiklerini söylereyek, “Böyle insanlık olur mu? Bunu kedilere yapan insanlara da yapar. Biz olayın sorumlularının bulunmamasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Diğer kedilerin de öldürülmesinden korkuyorlar

Bir başka site sakini Zübeyde Akcan de sitede başka kediler de olduğunu ve onların da öldürülmesinden korktuklarını dile getirerek, sorumluların cezalarını alması gerektiğini söyledi.

Barınak için çalışmalara başlanacak

Öte yandan Menemen Belediyesi yetkilerinden Haydar Koçak, konunun kendilerine dün bildirildiğini, detaylı şekilde ilgilendiklerini ve İzmir Büyükşehri Belediyesi’nden gerekli izinleri alarak barınak yapma çalışmalarını başlattıklarını söyledi.