Menemen Villakent'in altyapısı güçlendi

Menemen Villakent'in altyapısı güçlendi
11 Mayıs 2023 - 22:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, dirençli kent hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında en küçük yerleşimleri dahi güçlü altyapıya kavuşturmaya devam ediyor. Menemen’in Villakent Mahallesi da bu kapsamda yeni kanalizasyon altyapısına kavuştu.
 
İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Villakent bölgesindeki yeni yerleşim alanlarının güçlü altyapıya kavuşturulması amacıyla yapımına başladığı yeni kanalizasyon hattının imalatını tamamladı. 4 milyon 850 bin liralık yatırımla Villakent’e hizmet vermeye başlayan 1,2 kilometrelik kanalizasyon hattı bölgede yaşanabilecek olası koku probleminin ve çevre kirliliğinin de önüne geçiyor.
 
30 ilçeye eşit hizmet
Sağlıklı ve kesintisiz su, güçlü altyapı ve sürdürülebilir çevre ilkesine uyumlu su yönetimini İzmir’in her noktasına ulaştıran İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer’in “30 ilçeye eşit hizmet” vizyonu doğrultusunda Menemen’de birçok önemli projeye imza attı. 2022 yılında toplamda 45 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı imal edilen ilçeye, 2019 yılından bu yana toplamda 90 milyon liralık yatırım yapıldı.