Menemen'de kapılardan geçemeyen 1400 kg'lik Boğa satışa çıktı

Menemen'de kapılardan geçemeyen 1400 kg'lik Boğa satışa çıktı

Menemen'de kapılardan geçemeyen 1400 kg'lik Boğa satışa çıktı
Editör: Aliağa Medya
12 Temmuz 2020 - 23:57
İzmir'in Menemen İlçesinde evladı gibi baktığı 1400 kg gelen boğa, kapılardan geçemeyecek kadar kilo almaya başlayınca Kurban Bayramında satmaya karar verdiler.

Menemen'in Süleymanlı köyünde yaşayan ve hayvancılık yapan Ayşe Zeybek, 3 aylıkken satın alıp evlatlarından ayırmadan sütle besleyip büyüttüğü buzağısına Mehmet Ali ismini koydu. Sahibinin boyunu geçen 2,5 yaşına gelen boğa, kapılardan geçemeyecek duruma gelince kilosunu merak ederek tartmak istediler. Yaklaşık 1 ay önce komşularının yardımıyla zorlanarak tarttıklarını boğaları 1400 kilo geldi. Bayrama kadar 1500 kilolara ulaşacağı tahmin edilen boğayı üzülerekte olsa satışa çıkarttı. Boğa'nın satışa çıkacağını duyanlar hatıra fotoğrafı çektirmek için Ayşe Zeybek'in kapısını çalmaya başladı.
 

Kapılardan geçemeyince satmaya karar verdik

Evlatlarından ayırmadan besleyip büyüttüğünü anlatan Ayşe Zeybek, " 3 aylıkken satın aldık. Küçük olduğu için sütle bir süre besledim ve sonrasında buzağı yemi vermeye başladım. Kınalı kuzumla yanına geldiğimde konuşuyorum, muhabbet ediyorum. Bakımını 2.5 yaşına kadar ben yaptım besledim büyüttüm. Kurbanda satmaya karar verdik, çünkü kapılardan geçemeyecek duruma geldi. Yaklaşık 1 ay önce tarttığımızda 1400 kilo gelmişti. Kurban Bayramında boğamıza 30 bin tl fiyat biçtik, Allah nasip ederse satacağız" dedi.

 

Ayhan Ederoğlu/ Menemen