Menemen Belediyesi Üretici Köylü Pazarı İçin Kolları Sıvadı

Başkan Serdar Aksoy: “Üreticimize verdiğimiz sözü tutuyoruz”

Menemen Belediyesi Üretici Köylü Pazarı İçin Kolları Sıvadı
Editör: Aliağa Medya
10 Ocak 2020 - 00:14

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy eski Merdivenli Pazar yerine yapılacak olan Üretici Köylü Pazarı’nın startını verdi.

Yerelden kalkınmayı destekleme, köylerimizin refahı ve köylümüzün üretimine destek olmak amacıyla bugüne kadar birçok proje üreten Menemen Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 7 Ocak itibariyle yıkım çalışmalarına başlanan eski Merdivenli Pazar yeri yenilenerek Menemen köylüsünün ürünlerini satabileceği bir Üretici Köylü Pazarı’na dönüştürülüyor.

Yaz- kış açık olacak Üretici Köylü Pazarı’nın, Menemenli üreticilerin yetiştirdikleri yerel ürünleri ve doğal gıdaları Menemen ve İzmir’in dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturacakları bir pazar olması hedefleniyor. Haftanın belli günleri belli köylerden gelecek olan üreticilere ev sahipliği yapacak olan pazarda, isteyen her köylünün bir tezgah sahibi olması hedefleniyor.

Başkan Serdar Aksoy: “Tek amacımız köylümüzün ayağa kalkmasıdır”

Köylü ve üreticisini desteklemek amacıyla bugüne kadar Emiralem Çilek Festivali, Bozalan İncir Festivali, Koyundere Köy Şenliği, Karakılçık Buğdayı Ekim Şenliği, Göktepe Organik Köy Pazarı gibi etkinlikleri yaptıklarını belirten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yapımına başladıkları Üretici Köylü Pazarı ile üreticinin ürettiği malı aracısız olarak tüketici ile buluşturabileceğini söyledi. Menemen köylüsünü ayağa kaldırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Aksoy, “Seçim meydanlarında sözünü verdiğimiz gibi üreticimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Menemen Belediyesi olarak üreticimizle omuz omuzayız. Üretici Köylü Pazarımız Menemenimiz’e ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Özel tasarım bir pazar yeri

Nisan ayı gibi tamamlanması planlanan Üretici Köylü Pazarı Mimar Neslihan Aydın Batok ve Cihan Kaya tarafından tasarlandı. 58 adet tezgah bulunacak olan pazarda, mevcutta bulunan iki adet kahvehane, dönerci ve Yardımlaşma Derneği de korunarak yenileme çalışmaları ile pazarın yeni konseptine uydurulacak. Arka bölüme yapılacak olan depo bölümüne pazara katılan köylüler eşyalarını bırakabilecek. Pazarda ayrıca kadın, erkek ve engelli tuvaletleri yer alacak.
Yeni tasarımda, yapılacak olan ahşap tezgahlar ve üzerlerinde bulunan mavi-beyaz brandalar ile pazarın bir Safranbolu havası taşıması amaçlanıyor. Pazara katılan üreticiler ve alışverişe gelen Menemenlilerin dinlenebileceği kahvehane, kafe tarzındaki açık alan mekanlarının da bulunacağı pazarda mevcutta bulunan ağaçlar ise aynen korunacak.