Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan " 2 Milyon TL'ye alınabilecek kameralar 9 Milyon TL'ye alınmış"

Menemen Belediyesi’nin 2.5 milyonluk borcu nedeniyle bugün Belediye haciz işlemleri gerçekleşti. Haczin ardından şirket avukatlarının yaptığı açıklama sonrasında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’dan açıklama geldi. 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alınabilecekken kameraların 9 milyon TL bedelle ihale edildiğini ifade etti.

Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan " 2 Milyon TL'ye alınabilecek kameralar 9 Milyon TL'ye alınmış"
Editör: Aliağa Medya
16 Mart 2021 - 01:17
Menemen Belediyesi’nin 2.5 milyonluk borcu nedeniyle bugün Belediye haciz işlemleri gerçekleşti. Mecliste borçlanma yetkisine kabul oyu verdikten sonra 'vizdanımızı dinledik' dinledik sözlerinden sonra disinline verilen meclis üyeleri CHP'den istifa ederek görevlerine bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceklerini duyurdukları gün Menemen belediyesinde haciz işlemleri vardı. Serdar Aksoy döneminde alınan kameralar ile ilgili ödeme yapılmadığı için borç başkan vekili seçilen Aydın Pehlivan yönetime kalmıştı. Haciz işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından şirket avukatlarının yaptığı açıklama sonrasında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’dan açıklama geldi. 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alınabilecekken kameraların 9 milyon TL bedelle ihale edildiğini ifade eden Pehlivan şu açıklamalarda bulundu. Pehlivan, “Saygıdeğer Menemenli hemşerilerim;
Bugün bazı basın yayın organlarında yer bulan Menemen Belediyesinde makam koltuğunun haczedildiğine ilişkin haberler üzerine sizlere açıklama yapma gereği hissettim.
Göreve başladığım günden beri şeffaflık ve hesap verme anlayışında oldum. Belediyenin alacağını, işçi durumunu, esnaf ve müteahhide olan borcunu ilk meclis toplantısında halkımızla paylaştım. Menemenlinin hakkını, hukukunu korumak, tek kuruşuna sahip çıkmak konusunda tüm hemşerilerime söz verdim.
Bu söz doğrultusunda geçmiş dönemde yapılan ihaleler ve borçlanmalar hakkında inceleme komisyonları oluşturduk. Bugün belediyemize haciz için gelen kişiler kamera ihalesinden oluşan borcu temlik yolu ile alan faktöring şirketinin yetkilileridir. Kamera ihalesi de incelettiğimiz ihalelerden biri. İhale konusu kameralar 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alınabilecek iken maalesef 9 milyon TL bedelle ihale edilmiştir. Bugün bir yol ayrımında kaldık. Ya kişisel itibarımızı düşünüp ödeme yapacaktık yada Menemenli hemşerilerimize verdiğimiz sözü tutup onların hakkını hukukunu savunacaktık. Bugün 2.yolu seçtik. Tekrar aynı durumla karşılaşırsak yine aynı tercihi seçeceğiz. Biz menzilden ziyade yolculuğa sevdalı, makamlara değil milletin gönlüne talip olan bir anlayışın temsilcileriyiz. Bugün de aynı anlayışla makam koltuğu gidiyorsa gitsin ama Menemenlinin 6 milyon parası çarçur edilmesin dedik.
Daha önce 1 liralık malı 4 liraya Menemen Belediyesine satmış olanlar gerekli indirimleri yapmadıkları sürece tavrımızda bir değişiklik olmayacaktır. Korumaya çalıştığımız kişisel itibarımız değil Menemen'in, Menemen'de yaşayan 200 bin insanın hakkıdır, hukukudur” dedi.