Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan oldu

Menemen’de bir aydan uzun bir süredir devam eden Belediye Başkan Vekili krizi bugün çözüldü. Daha önce 3 kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleştirildi. Kuradan adı çıkan isim ise Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan oldu. Kura sonrası basın açıklaması yapan Pehlivan, her şeyin yasalara uygun bir şekilde halkın nünde yaşandığını söyledi. Nihai kararın beklendiği mahkeme süreci hakkında da konuşan Pehlivan, “Bu konuyla ilgili ilerleyen süreçte mahkemenin vereceği kararlarda boynumuz kıldan incedir. Biz şu anda mahkemenin vermiş olduğu kararı icra ettik” dedi.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan oldu
Editör: Aliağa Medya
13 Ocak 2021 - 21:18
Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine geçecek başkan vekilinin belirlenmesi süreci bugün son buldu.

Daha önce 3 kez ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi bugün, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın başkanlığında Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kuraya, CHP’den 5, AK Partiden 10, MHP’den 2 meclis üyesi ve bir de bağımsız meclis üyesiyle birlikte toplamda 18 meclis üyesi katıldı.

Gerekli çoğunluğun sağlandığı oturumda katip üyeliği görevini Özgün Metin ve Ali Aydın üstlendi.

Usullere uygun gerçekleştirilen kurada ismi çıkan aday ise Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan oldu.

Kuradan adı çıkan Aydın Pehlivan, oturumun ardından belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

“KONULAR HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN ETTİ”

Kuranın yasalara uygun bir şekilde yapıldığını vurgulayan Pehlivan, “En nihayetinde yasaların, kanunları tarif etmiş olduğu şekilde ilgili kura çekimini sonunda gerçekleştirebildik. Bu kura sonucunda da Allah bizlere nasip etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Belediyeciliği, Menemen’le tanıştırmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili de hepinizden, tüm teşkilatlarımızdan Allah razı olsun. Herkes geldi, gitti, emekleri çok büyük. Ben Menemen’in evladıyım. Bu konuyla ilgili biz, muhalefettik, layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Tüm Menemen halkının gözü önünde cereyan etti konular. Şu anda da Rabbim bize Menemen’i yönetmeyi, nasip etti. İnşallah çok iyi hizmetleri halkımızla buluşturacağız. Menemen’e hayırlı olsun” dedi.

CHP’nin ısrarla beklenmesi gerektiğini söylediği mahkeme kararına ilişkin soruyu da yanıtlayan Pehlivan, “Biz kanunlarına, hukuka saygı duyan insanlarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleri bir kanun devletidir. Bu konuyla ilgili ilerleyen süreçte mahkemenin vereceği kararlarda boynumuz kıldan incedir. Biz şu anda mahkemenin vermiş olduğu kararı icra ettik. Bunu yapabilmek adına hepiniz yoruldunuz. Yarından itibaren belediyemize geleceğiz. Hep birlikte Menemen Meclisi olarak 31-32 kişilik ekip olarak hep birlikte Menemeni yöneteceğiz, bir ve birlikte olacağız” diye konuştu.

 

Sosyal medyadan yapılan açıklamalar şöyle; 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Menemen Belediyesi Başkanvekili kura çekiminde Başkanvekili olarak seçilen meclis üyemiz Aydın Pehlivan’ı kutluyorum. Menemen, şeffaf, dürüst ve çalışkan AK Belediyecilik ile tanışacak ve yönetilecek. Menemen’in kaynakları artık Menemen için harcanacak. Menemen’de Hizmet Zamanı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: #Menemen, hizmet ve gönül belediyeciliğiyle tanışacak! Hayırlı, uğurlu olsun...

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Şimdi hizmet zamanı ...
Menemen’in kaynakları Menemenli vatandaşlarımız için kullanılacak. Arsızlık,hırsızlık ve yolsuzluktan uzak hemşerilerimizin AK belediyecilik ile emrinde ve hizmetinde olacağız ...

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle: #Menemen için hizmet zamanı... Menemen Belediyesi Başkanvekili kura çekiminde Başkanvekili olarak seçilen meclis üyemiz Aydın Pehlivan’ı tebrik ediyor; Menemen için hayırlı olmasını diliyorum.  #DurmakYokYolaDevam

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal: Menemenliler hizmet belediyeciliğiyle tanışacağı için çok mutluyuz....