Menemen-Aliağa-Candarlı  otoyolun Aliağa bölümündeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

2021’de tamamlanması beklenen otoyolun, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerini de kapsayan büyük bir bölümünün, bu tarihten daha öncesinde faaliyete girmesi beklenen Menemen-Aliağa-Candarlı  otoyolun  Ali

Menemen-Aliağa-Candarlı  otoyolun Aliağa bölümündeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Editör: Aliağa Medya
20 Ağustos 2019 - 00:19
2021’de tamamlanması beklenen otoyolun, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerini de kapsayan büyük bir bölümünün, bu tarihten daha öncesinde faaliyete girmesi beklenen Menemen-Aliağa-Candarlı  otoyolun  Aliağa bölümündeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Gidiş geliş toplam altı şeritli olacak  otoyolun Kalabak –Güzelhisar - Samurlu – bazı bölümünde asfatlama  çalışmaları gece gündüz  yapılıyor. Otoyolun  Aliağa çıkışı ve girişi  olan Samurlu Mahallesinde   bulunan  Aliağa kavşak düzenleme çalışmaları devam ederken ,Aliağa-İzmir mesafe levhası konuldu.

Buna göre Aliağa-İzmir 57 km

Aliağa-Menemen 37 Km

Aliağa-Manisa  68 km  dir.

YAP İşlet Devret modeliyle ihalesi yapılan ve 5 Nisan 2017 tarihinde yapımına başlanan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje, 51 kilometresi otoyol ve 25 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 76 kilometreden oluşuyor. Otoyol, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam altı şeritli olarak planlandı. Proje kapsamında toplam 12 adet köprülü, iki adet hemzemin kavşak, yedi adet ücret toplama alanı, üç adet otoyol hizmet alanı, 10 adet viyadük ve 11 adet köprü bulunuyor.

Proje, 51 kilometresi otoyol ve 25 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 76 kilometreden oluşuyor. Otoyol, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam altı şeritli olarak planlandı. Proje kapsamında toplam 12 adet köprülü, iki adet hemzemin kavşak, yedi adet ücret toplama alanı, üç adet otoyol hizmet alanı, 10 adet viyadük ve 11 adet köprü bulunuyor.

Çiğli - Aliağa - Çandarlı Otoyolu, Sasalı Köprülü Kavşağı çıkışından başlayacak, Hatundere ve Helvacı mevkilerinden geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin (ALOSBİ) batısından Çandarlı mevkiine uzanarak Çandarlı Liman bölgesinde son bulacak

Çandarlı  Yol, gidiş geliş toplam altı şeritli olacak. Yolun tamamlanmasıyla bölgede Tüpraş'ın, Petkim'in, Nemrut'taki limanların yol açtığı ağır araç trafiği sorunu bitecek.

Bergama, Menemen, Aliağa ve Çandarlı'da yaşayanların ulaşımı kolaylaşacak