Menderes'teki orman yangınında şehit olan Gürpınar son yolculuğuna uğurlandı

Menderes'teki orman yangınında şehit olan Gürpınar son yolculuğuna uğurlandı
Editör: Aliağa Medya
13 Temmuz 2023 - 00:01
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında hem dumandan hem de alevlerden etkilenerek yaralanan ve 2 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra şehit olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli Mustafa Gürpınar, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törenle memleketi Afyonkarahisar’a uğurlandı.
İzmir’in Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi’nde 10 Temmuz günü saat 13.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı toplam 360 personel müdahale ederken, yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarında toplam 12 kişi yaralanırken, durumu ağır olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli Mustafa Gürpınar (34) helikopter ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 2 gündür yoğun bakımda tedavi gören Gürpınar, yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.
Şehit Mustafa Gürpınar için İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi. Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki törende yaptığı konuşmada: “Yeşil vatan olan bu Anadolu coğrafyasında yeni nesillerin daha sağlıklı büyümesi için korumamız gereken yeşil vatana Mustafa kardeşimizi şehit verdik, çok yakın bir tarihte orman yangınlarında 130 çalışanımızı şehit verdik. Hudut boylarında şehit düşen kardeşlerimiz gibi askerimiz gibi orman yangınlarındaki mücadele de şehit olan, bu toprakları bize sağlıklı bırakmak için canını feda eden kardeşlerimiz de artık resmen ve hukuken de şehit statüsündedir. Acımız büyük, başta ailesi olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” Dedi.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehidin kardeşi Ümit Gürpınar’a bir kutu içinde Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Şehit Gürpınar için dualar okunup, helallik alındı. Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğünde arazöz şoförü olarak görev yapan evli ve 1 çocuk babası şehit Mustafa Gürpınar’ın cenazesi, törenin ardından memleketi Afyon'a gönderilmek üzere Kemalpaşa Ulucak Yangın Ekip Merkezinde kurum helikopteriyle uğurlandı.
Törene: Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zekeriyya Nane, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İl Protokolü, şehidin kardeşi Ümit Gürpınar, şehidin yakınları, teşkilat mensupları ve çalışma arkadaşları katıldı.

“köy mezarlığında toprağa verildi.”

Şehidt Mustafa Gürpınar, memleketi olan Afyon İli Sinanpaşa ilçesine bağlı Başkimse köyünde cenaze töreniyle defnedildi. Baba evinde helallik alınması sonrası şehit Gürpınar  cenazesi, köy meydanına getirildi. Mustafa Gürpınar'ın askerlerin omzunda indirilerek Türk bayrağına sarılı tabutunun başında mesai arkadaşları ve teşkilat mensuplarımız saygı nöbetinde bulundu. Mustafa Gürpınar'ın cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adil Koçaslan, Gaziemir Orman İşletme Müdürü Mehmet Çaprazlı, kurum müdürleri, teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlar katıldı.