Memleket Partisi Menemen Kan Bağış Kampanyası Düzenledi

Memleket Partisi Menemen İlçe Yöneticileri ve üyeleri bugün Türk Kızılay’ı Menemen Şubesine azalan kan stoklarına karşı kan bağışında bulundu.

Memleket Partisi Menemen Kan Bağış Kampanyası Düzenledi
Editör: Aliağa Medya
21 Ekim 2021 - 23:41

Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı’ndan Kızılay’a kan bağışı 

Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı, bugün Menemen Cumhuriyet Meydanı karşısında hafta da 2 gün hizmet veren Atilla İlhan kan alma biriminde partilileriyle birlikte buluşarak azalan kan stoklarına karşı kan verme kampanyası düzenlediler. Menemenli vatandaşlara da çağrıda bulunan Memleket Partisi yöneticileri “ Hafta’da 2 gün Menemen’de hizmet veren Atilla İlhan Kan Alma merkezinde buluşalım, azalan kan stoklarını göz ardı etmeyelim” dediler.

“Almadan vermek Allah’a mahsustur”
Memleket Partisi olarak Menemen Kızılay Şube Başkanı ve Yöneticilerinin partilerini ziyaret ettiklerinde kendilerine karşı bir ziyaret gerçekleştireceklerini söylediklerini bununda anlamlı olmasını arzuladıklarını ifade eden Eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ziyaretlerinin amacına ulaşmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.  Şahin, “ Parti yönetimi olarak bugün de ziyaretimizin amacı insan vücudunun yaşamasının yegane sebebi olan kanın Kızılay stoklarında azalması ve ihtiyaç duyulmasından dolayı bağış kampanyasının yapmaktı. Bizler Memleket Partisi olarak partililerimiz ile birlikte kan bağış kampanyası başlatmış bulunuyoruz ve vermeden almak Allaha mahsustur diyoruz. Kan vereceksin ki ihtiyaç doğduğunda kan alabilesin. Allah kimseyi ihtiyaç ettirmesin ama kan vermeden de kan alınmıyor. Bugün buradan çıktıktan sonra yarın başımıza ne geleceği belli değil. Biliyorsunuz ki hayat sürprizlerle dolu. Allah ne hastanelere düşürsün ne de hastanelerimizi eksik etsin. Şuan burada verdiğimiz kan ünitesi 3 kişilikmiş,1 kişiye dahi faydamız olacaksa bizlerde kendimizi mutlu ve huzurlu hissedeceğiz. Yaşam çok kısa değerini kıymetini bilmek lazım. Bu organizasyonu düzenleyen Kızılay şube başkanı ve yönetici kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyor kutluyorum. Bu tür sosyal işlerde görev alan çalışanları ben her zaman tebrik ediyor kucaklıyorum. Çok önemli iş yaptıklarının umarım farkındadırlar fakat mütevazı kalıyorlar. En azından biz söyleyelim çok önemli çok iyi bir iş yaptıklarını. İnşallah bundan sonra sürekli kan vereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı da kan vermeye davet ediyorum” dedi.

“Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır”
Sağlıklı her bireyin kan vermesinin gerekliliğine dikkat çeken Memleket Partisi Menemen ilçe Başkanı Berna Eyinç, Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır dedi. Eyinç, ” Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı olarak bugün burada azalan kan stoklarına karşın kan bağışında bulunmak için partililerimiz ile birlikte kampanya düzenledik. Bugün başka birinin kan ihtiyacı olurken yarında bizim kan bağışına ihtiyacımız olabilir. Kan vermek sadece alan kişiye değil veren kişiye de sayısız fayda sağlar. Sağlıklı olan her bireyi kan bağışlaması için kan bağışında bulunmaya çağırıyorum. Kızılay Derneği Başkanı Serkan Orun ve yönetim kuruluna bağışta bulunan yönetim kurulumuza ve üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Menemen’de düzenlenen kan bağış kampanyasına katılım sağlayan Memleket Partisi İl Yöneticisi Ömer Berk Gönençer, “Memleket Partisi Menemen İlçe Örgütü olarak düzenlemiş oldukları kan bağış kampanyasına bizde il yönetim kurulu üyesi olarak katkı koyduk. Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu ve ülkemizde gerekli bir ihtiyaç olduğunu herkese bildirip bu konuda katkı koymasını istiyoruz. Bu konuda da hassasiyetlerin dolayı ilçe başkanımız Berna Eyinç’e de teşekkür ederiz” dedi.

Covid 19 nedeniyle kan stoklarında özellikle son zamanlarda azalmalar olduğuna vurgu yapan Kızılay Menemen Şube Başkanı Serkan Orun, Bu güzel duyarlı kampanyadan dolayı da çok memnunuz dedi. Memleket Partisi İlçe Başkanı Berna Eyinç’e, Onursal Başkan Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’e ve tüm parti yöneticilerine çok teşekkür ettiklerini ifade eden Orun,  Herkesi de kan alma birimimize kan vermeye davet ediyorum dedi.

Ayhan Ederoğlu/Menemen