Marmarabirlik yeni sezon zeytin alım fiyatlarını açıkladı

Marmarabirlik 2021-2022 iş yılı kampanyasında ürün alım fiyatlarını açıkladı. Tavan fiyat 20.10 TL, taban fiyat 7.40 TL, yağlık zeytin fiyatı da 7 TL olarak belirlendi.

Marmarabirlik yeni sezon zeytin alım fiyatlarını açıkladı
Editör: Aliağa Medya
22 Ekim 2021 - 01:01

Marmarabirlik’te 2021-2022 iş yılı kampanyasında ürün alım fiyatları belli oldu. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Bu yıl üreticiye destek olma zamanıdır” diyerek, ürün alım fiyatlarını belirlerken üreticinin geçimini sağlayabileceği fiyatlar olmasına dikkat ettiklerini söyledi.

Başkan Asa, 8 Kooperatif Başkanı ve yöneticilerle yapılan koordinasyon toplantısında zeytin alım kampanyasında tavan fiyat 180 tane için 20.10 TL, 300 tane zeytin 9.50 TL, taban fiyat 380 tane için 7.40 TL, yağlık zeytinin kg fiyatı ise 7 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

“Alım fiyatları belirlenirken; ortaklardan gelen rekolte beyanları göz önünde bulundurulmuş, piyasa koşulları gözetilerek, birliğimizin stok durumu, pazarlamanın satış planlaması ve Marmarabirlik'in ekonomik imkanları dikkate alınmıştır” diyen Başkan Asa, “Üreticilerimizin maliyet baskısı altında olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. Zeytinden ekmeğini kazanan üreticilerimizin alın terini ve emeğini asla zayi etmeyiz. Bugüne kadar her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Fiyatlar belirlenirken piyasa istikrarının da sağlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Asa, Marmarabirlik'in üreticinin sigortası olduğunu kaydederek, "Alınan üründen  kar etmez zarar ederse, kurum ayakta duramaz, yatırım yapamaz, ürün bedellerini zamanında ödeyemez, kredi kullanmak zorunda kalınır ve öz kaynaklar erir. Kurum eski günlerine geri döner" diye konuştu.


Kaynak: www.igfhaber.com