Manisa'ya İkinci Doğalgaz Hattı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

Manisa iline  getirilen doğalgaz hattı bölgeye yeterli gelmeyince, ikinci bir hat İzmir’in Aliağa ilçesinden verilmesi için çalışmalar  hızlar devam ediyor

Manisa'ya İkinci Doğalgaz Hattı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2018 - 09:40


Manisa iline  getirilen doğalgaz hattı bölgeye yeterli gelmeyince, ikinci bir hat İzmir’in Aliağa ilçesinden verilmesi için çalışmalar  hızlar devam ediyor.

Manisa’nın  Muradiye Mahallesinden  bulunan doğalgaz ana dağıtım istasyonundan  Aliağa ilçesine  38 kilometrelik   doğal  gaz boru  hattı  için  36 inch çapında yüksek basınç doğal gaz çelik borular Aliağa ilçesindeki güzel hisar ovasına kadar geldi. Hattın bitiminde ise Aliağa’dan Manisa’ya gaz verilmeye başlanacağı öğrenildi.

Aliağa LOOP Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Manisa İli, Merkez İlçesi ve İzmir İli, Aliağa İlçesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar 5 şubat 2018 tarihinde bakanlar kurulunca onaylanarak . Karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti.