MANİSA DEMİRCİ'DE KILAVUZLAR BEREKETİ ÜRETİCİ 2021'DE 2.2 MİLYON LİRA DAHA FAZLA KAZANACAK

MANİSA DEMİRCİ'DE KILAVUZLAR BEREKETİ ÜRETİCİ 2021'DE 2.2 MİLYON LİRA DAHA FAZLA KAZANACAK
Editör: Aliağa Medya
14 Temmuz 2021 - 12:34
DSİ Manisa iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Manisa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. 
Manisa Demirci Kılavuzlar Barajı’nın 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak ilk kez geçen yıl 1540 dekar araziye can suyu verdiğini hatırlatan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘ Demirci Kılavuzlar Barajımız bu yılda vatandaşımızın yüzünü güldürüyor. Kurak yaz aylarında tarla ve bahçelerini modern teknikler ile sulama imkanına kavuşan üreticimiz hem üretim maliyetlerini azaltıyor, hem de verimliliği artırıyor. Kılavuzlar Barajı ayrıca bölgede ürün çeşitliliği yaratıyor ve üreticiye yılda birden fazla hasat imkanı sağlıyor.’ dedi.
Kılavuzlar Barajı’ının 2017 baharında temelinin atıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Yıldız Kaya ‘Kılavuzlar Köyü’nün kuzeyindeki Bağıran Dere üzerine inşa edilen barajın gövde dolgusu için 250.350 m3 dolgu yapıldı.  Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövde yüksekliği 32.5 metre. 1540 dekar araziye can suyu veren barajda 900 bin m3 su tutulabiliyor. Kılavuzlar Barajı ve Sulaması Projesi’nin bu yıl bölge üreticisine yaklaşık 2.2 milyon lira ek gelir getirmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam