Mahalle Muhtarları "Bu yazı elimize geçti ve bizleri çok üzdü"

Mahalle Muhtarları "Bu yazı elimize geçti ve bizleri çok üzdü"
Editör: Aliağa Medya
03 Kasım 2021 - 22:38
İzmir ‘in Aliağa ilçesi Şehit Kemal Mahallesinde yapılmak istenen “Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık ( Cüruf ) Bertaraf Tesisi ”alanı  yapılması konusunda mahalle muhtarları İzmir Büyükşehir Belediyesinin   bazı firmalara yazdığı yazıya  istinaden üzüntülerini dile getirdiler .
Yukarı Şehit Kemal, Aşağı Şehit Kemal ,Güzelhisar , Samurlu mahalle  muhtarları İzmir Büyükşehir Belediyesin Bazı firmaları yazdığı  02.08.2021 tarihli yazısında “………………… bazı firmalara '2. r:üruf için yeni depolama alanlarının hayati geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle Başkanlığımızca Aliağa ilçesi şehitkemal Mah. sınırları ıçerinde kalan "Rezerv Gurur Depolama ve Cüruf Gen Kazanım Alanı" olarak belirlenmiş olan alanın aktif hale getirilmesi yönünde çalışmalara başlanmıştı( Bu kapsamda; mevcut depolama alanlarının tamamen dalması ve/veya dolma aşamasına gelmiş olması, çevresel etkilerinin önemli hale gelmesiyle birlikte sahanın kapatılarak rehabilitasyon çalışmalarının başlatılması gerektiğinden. üretim iş akışlarınızda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için üretiminizden kaynaklanacak cürufların bertarafının/geri kazanımının faal hale getirilecek Rezerv Cüruf Depolama ve Cüruf Geri Kazanım Alanında gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların İVEDİLİKLE başlatılmasının büyük önem arz ettiği” ifadelerine istinaden üzüntülerini  dile getirmek amacıyla   basın açıklaması düzenlediler.
Demokrasi Meydanı'nda yapılan ortak açıklamada Muhtarlar Kasım Ercan, Sehavet Kandemir,Fikri  Narşap "Bizler zaman sizinle bir arada oluyoruz. Şehit Kemal Mahallesi Akçekise bölgesinde yapılmak istenen Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi ve Cüruf Depolama Ve Geri Kazanım Tesisi   yapılması isteniliyor. Biz bölgemizde tepe tepe sıralanacak cüruf dağları istemiyoruz. Ne hikmetse  biz bu konuda şirketlere karşı mücadele ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alana tesis yapmak isteyen firmalara yazı göndererek "çalışmalarını ivedilikle hızlandırılmasını" istemiş. Bu yazı elimize geçti ve bizleri çok üzdü. Buradan tekrar ediyoruz biz köylerimizde cüruf tesisi istemiyoruz" dediler.
İsmail Hakkı Ergün