Mahalle Muhtarı Algül: Şehitlerimizi ve  Şehit Kaymakamımızı Rahmetle Anıyoruz

Mahalle Muhtarı Algül: Şehitlerimizi ve  Şehit Kaymakamımızı Rahmetle Anıyoruz
Editör: Aliağa Medya
17 Haziran 2022 - 22:48

Yunan katliamının 103.yılında Kaymakam Kemal Bey ve katledilen 2 bin Türk'ü rahmetle anıyoruz.
Empreyalist devletlerin maşası olarak 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkan İşgalci Yunan Ordusunun 16- 17 Haziran 1919'da Menemen ve çevresindeki yerleşim yerlerinde gerçekleştirdiği katliamın 103. yılında yaşanan acılar bir kez daha hatırlandı.

17 Haziran 1919'da Yunan Kuvvetleri Başta Menemen olmak üzere, Menemen'e bağlı belde ve köylerde vahşice bir katliama girişmiş, feci olaylarda 2 bin Türk vahşice katledilmişti. Katledilenler arasında Menemen Kaymakamı Kemal Bey de vardı. Milli Mücadeleye büyük bir destek veren milli kahramanımız Kemal Bey, 2 bin menemenli gibi 16- 17 Haziran 1919'da katledildi. Kaymakam Kemal bey ve Milli Mücadele kahramanları Menemen'de olduğu gibi, Şehit kaymakamın adının yaşatıldığı Aliağa'nın Şehit Kemal Mahallesinde de rahmetle anılıyor.
Şehit Kemal Mahallesi muhtarı Ayşe Algül, Mahalleye adını veren başta Şehit Menemen Kaymakamı Kemal Bey olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Bölgemizde Milli Mücadele kahramanı Kaymakam Kemal Beyin adının Aliağa'nın Şehitkemal Mahallesinde yaşatılıyor olmasının kendileri için büyük bir onur, gurur ve sorumluluk olduğunu kaydeden Muhtar Algül, “Bizlere bu toprakları vatan yapan, Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehit Kaymakamımız Kemal Beyi, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”dedi