Kurtuluş Atatürk Yolu Ve Duruşundadır

Kurtuluş Atatürk Yolu Ve Duruşundadır
Editör: Aliağa Medya
12 Nisan 2021 - 09:26

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)  MYK üyesi Adem Birinci, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl'ü ziyaret etti.
Ziyaretinden dolayı Adem Birinci'ye teşekkür eden Karagöl Prof.Dr.Haydar Baş'ın Hoş Geldin Atatürk kitabının önemli bir hizmet olduğunu ifade etti ve şunları söyledi, "Bence 'Hoş Geldin Atatürk' eseri Gerçek Mustafa Kemal'i her yönüyle anlatan ve dile getiren eşsiz ve emsalsiz bir biyografidir. Daha önce 5 adet sizden alıp okumuş ve arkadaşlarıma hediye etmiştim elimde kalmadığı için tekrar edinmek istedim. Rahmetli Haydar Baş Hocamız Atatürk'e saldırılanlara karşı büyük bir ders vermiştir bu kitabıyla. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurtuluşunda, emperyalizme karşı mücadelemizde en önemli değerimizdir. O bizi bir arada tutup kardeş kılandır. Kitapta da belirtildiği şekliyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk; vatandır, bayraktır, birleştirci harçtır ve her şeyimizdir. Kurtuluş Atatürk yolu ve duruşudur. Herkesin bu kitabı okumasını şiddetli bir şekilde tavsiye ediyorum." dedi.
 
BTP MYK üyesi Adem Birinci ile görüşmesi sırasında tarım konusuna da değinen Karagöl, "Türkiye'de tüketilenin dışında, dünyaya ürün satmaya yetecek kadar fazla ürün yetiştiriyorduk. Fakat şu an geldiğimiz noktada; Türkiye açıklarını uzunca bir zamandır ithalatla karşılamak durumuna gelmiştir. Müthiş tarım aletlerimiz, üst düzey tarım tekniklerimiz olmasına rağmen ithalatçı bir toplum haline geldik. Uzunca bir zamandır et ithalatı, canlı hayvan ithalatı, buğday ithalatı yapmaktayız. Akıl almaz derecede birçok ürünümüz için ithalle açık kapatılmaya çalışılıyor. Bu ithalat devam ederse, bizim ülkemizde tarımımız iyi yerlere gelmez. Türkiye'nin geleceğini kooperatifçiliğin kurtaracağını görüyoruz. Tarım stratejik olarak ele alınmalıdır."
 
Vefatının sene-i devriyesinde Prof.Dr.Haydar Baş'a rahmet dileklerini de dile getiren Karagöl; Haydar Baş Bey'in tarım kesimine yönelik çok ciddi projeleri olduğunu bunun için Milli Ekonomi Modeli'ni yazdığını ifade etti. Karagöl, "İnşaallah Merhum Haydar Baş Hocamızın oğlu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş aydınlık geleceğimizin habercisi olacaktır."dedi.