Köstemkoy'daki 7 Yapıya Yıkımı Devam Ediyor

Aliağa Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan Köstemkoy’daki bazı evler için orman arazisi üzerinde bulundukları gerekçesiyle yıkım kararı verilen   7 evin  yıkımı devam ediyor

Köstemkoy'daki 7 Yapıya Yıkımı Devam Ediyor
Editör: Aliağa Medya
18 Aralık 2019 - 00:42
Aliağa Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan Köstemkoy’daki bazı evler için orman arazisi üzerinde bulundukları gerekçesiyle yıkım kararı verilen   7 evin  yıkımı devam ediyor.

Çaltılıdere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Köstemkoy’daki 7 ev için orman arazisi üzerinde bulunduğu gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı verilen evlerin  yıkımları  pazartesi  günü başlatılan çalışmalar sürüyor.

Jandarma tedbir aldığı çalışmalarda, Orman işletmelerine ait bir  ekiple yıkımları gerçekleştiriyor.

Şu ana kadar 1 bina tamamen yıkılırken, 1 binanın yıkımına ise bugün başlandı. Bazı ev sahipleri duruma itiraz ederken bazıları da çaresizce olan biteni izledi.

Yıkım kararı çıkan evlerin sahipleri, “Bu evler orman vasfını yitirmiş alanda bulunuyor. Belediye buraya elektrik ve su göndermiş.  Yolumuzu yaptılar Biz bu evlerin vergisini ödüyoruz. İnsanlar burada 80’li yılların başından bu yana ikamet ediyor. Bugün yıkım için geldikleri 7 hanenin sahipleri yapı kayıt belgelerini dahi aldık.” diyerek bir kez daha tepkilerini dile  getirdi.



Çaltılıdere mahalle   Muhtarı  Şenol Yoldaş  ,30 yıldan beri burada  yapı sahiplerin  burada oturduğunu İmar barış affından  yaralanarak yapı belgesini aldığını ifade eden  Yoldaş “Mahkeme kararıyla vatandaşlarımızın evleri yıkılmaya başlandı. 1 tane ev yıkıldı. Bugün vatandaşlarımız evlerini boşaltıyorlar. Kapı, pencereleri, klimalarını söküyorlar. Bu yer orman arazisi olduğu için  mahkeme karar vermiştir. Vatandaşlar kanunu karşı gelemedikleri için çaresizce evlerini yıkımını izliyorlar. Ama  bu vatandaşlar imar barışından yaralanmışlar. İmar barışından faydalanırken  vatandaşlarımız 758 parselin orman arazisini olduğunu  belirtmelerine rağmen yetkililer  Tabiiki faydalanabilirsiniz. Siz yatırın paraları demişler. Bu insanlarda paralarını yatırıyorlar. İmar barışından yaralanıyorlar. Ama  Orman işletmesinde bunu kabul etmiyor. Mahkeme kararı var  evleri yıkıyor. Vatandaşlar tedirgin. Dişinle, tırnağıyla  ile biriktirdikleri paralarla yaptıkları evleri yıkılmaları üzüntü içerisinde izliyorlar. Bizlerde üzülüyoruz. Vatandaşlar  mağdur. 30 seneden beri burada oturuyorlar elektriğini bağlattılar, suyunu bağlattılar, yolunu yaptılar, vergisini ödüyorlar  imar affından yaralanıyor. Daha  4 evin mahkemesi devam ediyor. “ ifadelerini kullandı