Köpeklerin Güzellik Yarışmasında Dört Birincilik Aliağa'ya Geldi. 

  İzmir’in  Buca ilcesinde  Atatürk’ün    Foks Köpeği  adlı  köpeğin   anısına   Uluslar arası  köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından  Türk  Çoban Köpekleri Festivali  düzenlendi

Köpeklerin Güzellik Yarışmasında Dört Birincilik Aliağa'ya Geldi. 
Editör: Aliağa Medya
12 Kasım 2018 - 11:49


 

İzmir’in  Buca ilcesinde  Atatürk’ün    Foks Köpeği  adlı  köpeğin   anısına   Uluslar arası  köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından  Türk  Çoban Köpekleri Festivali  düzenlendi. Organizasyonu Onur  Kanlı,Timur Kocabıyık  ve İlker Aşkaroğulları tarafından hazırlanan Uluslar  Köpek ırkları  ve Kinoloji  Federasyonu’na ait Türk Çoban  köpekleri  İzmir festivaline   350  yerli ırk  katılımı  yarışma  gerçekleştirildi



Buca Gölet’teki Yarışmaya İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda köpek sever yarışmaya katıldı. Havanın güzel olmasını değerlendiren İzmirli hayvan severler de yarışmayı izlemek için geldi. Yarışmada; Anadolu çoban köpeği, akbaş, kangal, malaklı ve yabancı ırklar yarıştı. Yarışmada köpeklerin boy yüksekliği, kafa büyüklüğü, kuyruk dikliği ve iriliğine bakılarak değerlendirme yapıldı.

Gölet Pinik alanından  gerçekleştirilen  Yarışmaya   katılan  Aliağa İlçesindeki  yerli ırk  köpekleri  katılımcıları  dört birincilik kazandı.

Trabzon Zerdavası Onur Alkan, Türk Tazısı  İlker Aşkaroğulları,Akbaş Yüksel Tezcan , Anadolu  Çoban Köpeği birincili elde ederek kupa  hak kazandılar..

 

“ Onlar Çok İyi Bir Dost ”

Anadolu çoban köpeği kategorisinde yarışan 15 aylık ‘Dozer’in sahibi Baran Harry Şimşek Kangal ırkının çok farklı olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: ” Hayvanlara karşı ilgim ve sevgim çocukluk yaşlarımda başladı. Özellikle köpeklere karşı ilgim çok fazlaydı. Dozer’i 50 günlükken aldım. Dozer benim için bir arkadaş, bir dost.  Gerçekten köpek beslemek tarif edilemez bir duygu. Bu sevda nedeniyle köpeğim Dozer’i alıp bu yarışmaya katıldım. Çünkü Dozer çok farklı bir köpek! Bu farkı da herkesin görmesini istedim ve bu yarışmaya katıldım. Bunu da bu yarışmada birinci olarak kanıtladık. Köpeğim birinci olduğu için çok mutlu oldum. Bundan sonra yapılacak diğer yarışmalara da Dozer’le birlikte katılıp, güzel sonuçlar almayı hedefliyorum” dedi.