Konutta KDV indirimi

Gıda ürünlerinde KDV'nin sadeleştirilmesinin ardından konut fiyatlarındaki KDV indirimi düzenlemesinde son gelindi.

Konutta KDV indirimi
Editör: Aliağa Medya
23 Mart 2022 - 00:08

Hazine ve Maliye Bakanlığı gıdadaki KDV oranının sadeleştirilmesinin ardından konutta da düzenlemeye gitti.  Gelir İdaresi Başkanlığı, odalar ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarında sona yaklaşıldı. 

İkili KDV sisteminin getirilmesi planlanan düzenlemede, 150 metrekarenin üzerindeki konutlara uygulanan yüzde 18'lik KDV yükü azaltılırken böylece 1 Milyon lira değerindeki 155 metrekare konutun KDV'si 85 bin 805 liraya düşecek. Konutun 150 metrekaresi için ise  yüzde 8 azalma olacak. TRT Haberin aktardığına göre İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, düzenlemeyle ilgili, "Bu yüzde 10 gibi bir iskonto anlamına geliyor. Düşük metrekare gösteriyorlardı veya bir evi ikiye bölüp iki tapu haline getiriyorlardı bu tip uygulamalar şuanda son bulacak. Böylelikle piyasa canlanırken sıfır evlere olan ilgi de artacak." dedi.

Tapu harçlarında da indirime gidilmesinin öngörüldüpünü söyleyen Aşa, düzenlemeyle birlikte ev fiyatlarının da etkileneceğini söyledi. 
(İGFA)